Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Den zdraví letos už podruhé: Zájemcům změří tlak, cholesterol a nově otestují paměť

Jihlavská nemocnice dbá na prevenci, proto letos již podruhé pořádá Den zdraví pro veřejnost. Zájemci si na něm mohou nechat změřit tlak, cholesterol a také se naučí správně mýt ruce. Ženy mohou bez objednání na mamograf.

 „Touto akcí chceme upozornit na důležitost prevence a odpovědnost každého z nás za své zdraví. Chodit k lékaři na preventivní prohlídky rozhodně není zbytečné, a to by si lidé měli uvědomit,“ říká náměstkyně ošetřovatelské péče jihlavské nemocnice Jarmila Cmuntová s tím, že lidé procházející kolem stánků Dne zdraví by se na pár minut mohli zastavit a zkontrolovat svůj stav.

V modré chodbě, spojující interní a diagnostický pavilon nemocnice, budou připraveni zdravotničtí pracovníci. Kuřákům se bude měřit oxid uhličitý v plicích a nabídnuta jim bude pomoc Poradny pro odvykání kouření. Epidemiologická sestra ukáže, jak si správně umýt a vydezinfikovat ruce a vysvětlí, proč je správné mytí rukou důležité. 

Dále se bude měřit hodnota glykémie. Nutriční terapeuti poradí ohledně výživy, zástupci Státního zdravotního ústavu určí zájemcům výši cholesterolu.

„Mamografické vyšetření bude přístupné bez žádanky. Novinkou pro letošní Den zdraví bude nabídka krátkého testování paměti, které by měli využít rozhodně ti, kteří u sebe sledují počínající poruchy paměti, případně problémy s vyjadřováním, rozhodováním a podobně. Všechny úkony budou zdarma,“ doplňuje nabídku Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice.

Kromě vyšetření bude možné si také poslechnout několik dvacetiminutových přednášek ve velké zasedací místnosti nemocnice.

Den zdraví po veřejnost se v jihlavské nemocnici koná v úterý 21. listopadu mezi 9. a 14. hodinou. „Zdravotníky najdete v přízemí, v modré chodbě spojující interní pavilon nemocnice s diagnostickým,“ zve Zachrlová.

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky Den zdraví, Nemocnice Jihlava, tlak, cholesterol, prevence, zdraví, Lékárenský komplex Jihlava, nemocnice, Státní zdravotní ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Den zdraví letos už podruhé: Zájemcům změří tlak, cholesterol a nově otestují paměť | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.