Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Jihlavská nemocnice má další opravený pokoj. Tentokrát na oddělení geriatrie

V pořadí už čtvrtý pokoj se podařilo vylepšit v jihlavské nemocnici, a to rámci dobročinné akce Vánoční pokoj. Těšit se něj mohou pacienti na geriatrii. Jsou v něm vyměněné postele, podlaha, kompletně opravená koupelna a nové doplňky. A za několik dní začne nadělování pokoje pátého.

„Opravené standardní pokoje, za které pacienti neplatí, jsou už nyní na dětském, traumatologicko-ortopedickém a gynekologickém oddělení. Loni se dárci skládali na pokoj pro pacienty na oddělení geriatrické a následné péče,“ říká Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice.

Doplňuje, že výtěžek byl tentokrát rekordní, téměř čtvrt milionu korun. Pokoj na oddělení geriatrické a následné péče slouží třem pacientům. Opravená je kompletně také bezbariérová koupelna.

Tento pokoj je v pořadí už čtvrtý, který se podařil v jihlavské nemocnici opravit.  V roce 2013 se podařilo vybrat 117 500 korun, za které se opravilo zázemí pro hospitalizované děti a jejich doprovod. V roce 2014 to byla částka 101 169 korun, díky kterým se opravilo zázemí na traumatologicko-ortopedickém oddělení pro tři pacienty. V roce 2015 to bylo 107 450 korun na pokoj na gynekologii. Poslední částka byla celkem 226 330 korun, přičemž jihlavská firma Bosch Diesel na něj přispěla sto tisíci, které byly z akce Svařák 2016.

„Princip je každý rok stejný, na stránkách si mohli dárci vybrat konkrétní položku, nebo přispět libovolnou částkou. Děkujeme všem, kteří nám pomohli zlepšit pro naše hospitalizované pacienty zázemí,“ uzavírá s poděkováním Zachrlová.  

Zdroj Nemocnice Jihlava

Štítky Vánoční pokoj, oprava, Nemocnice Jihlava, geriatrie, dárci, Lékárenský komplex Jihlava, pacient, Robert Bosch GmbH

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Jihlavská nemocnice má další opravený pokoj. Tentokrát na oddělení geriatrie | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.