Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V jihlavské porodnici se v pátek narodilo tisící miminko. Je jím Tomášek

Tisící narozené miminko měli v těchto dnech v jihlavské porodnici. Je jím Tomáš, který se narodil 20. října v 18:47. Kulaté číslo přišlo o zhruba dva týdny dříve než v loňském roce. Zatím to tedy vypadá tak, že se v tomto roce v Jihlavě narodí více miminek než vloni. A to navzdory klesající celorepublikové porodnosti.

„Loni se narodilo v Jihlavě 1176 dětí. Zatím to vypadá, že loňský počet bude překonán,“ říká primář dětského oddělení Martin Zimen. Porodnice v krajském městě láká rodičky nejen z Vysočiny. Často si ji vybírají ženy z Prahy, Brna a dalších měst.

„Jihlavská porodnice láká maminky nově opravenými porodními pokoji, kde mají ženy soukromí, a individuálním přístupem. Navíc poslední tři roky pořádá nemocnice pravidelně dvakrát za rok setkání s lékaři a porodními asistentkami, kde se mohou nastávající rodiče na cokoli zdravotníků zeptat a navíc si jít prohlédnout právě i zázemí porodnice,“ říká Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské porodnice. Jedno z takových setkání se uskuteční právě dnes, o tom jsme vás informovali ZDE.

V roce 2015 se v Jihlavě narodilo 1087 dětí, v roce 2016 zde přišlo na svět 1157 miminek a v tomto roce do dnešního dne zatím 1015 dětí.

Zdroj Nemocnice Jihlava

Štítky porodnice, Nemocnice Jihlava, miminko, tisíc, porodnost, Jihlava, Praha, Brno, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V jihlavské porodnici se v pátek narodilo tisící miminko. Je jím Tomášek | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.