Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Brodská nemocnice zrekonstruovala porodní sály. Již brzy poslouží maminkám

V havlíčkobrodské nemocnici skončila rekonstrukce porodních sálů a perinatologického centra. Vznikly dva operační sály. Nemocnice také obměnila a doplnila přístrojové vybavení pro léčbu nezralých a nemocných novorozenců. Ode dneška slouží zmodernizované a komfortní prostory rodičkám. Stavební úpravy a modernizaci podpořil zřizovatel nemocnice Kraj Vysočina téměř 25 miliony korun, řekla mluvčí nemocnice Petra Černo.

Rekonstrukce porodnice, kde se ročně uskuteční kolem 1400 porodů, začala v květnu. Kromě modernizace zázemí v šestém patře hlavní lůžkové budovy vznikly dva operační sály - jeden pro gynekologické zákroky a druhý pro císařské řezy. Oba sály jsou vybaveny nejnovější technologií, která zajišťuje odpovídající podmínky pro tyto náročné výkony. „Celkově má nyní porodnice k dispozici dva porodní boxy s možností porodů do vody a čtyři pokoje s vlastním sociálním zázemím pro první dobu porodní,“ uvedla mluvčí.

Ve všech prostorách jsou nové rozvody elektřiny a medicinálních plynů včetně klinické signalizace a vzduchotechniky s klimatizačními jednotkami. Novinkou je komunikační síť pro přenos signálů od monitorovacích zařízení, která budou hlídat bezpečnost novorozenců. Místnosti jsou vybaveny komunikačním systémem, který umožní pacientkám přivolat si personál.

Stavební úpravy perinatologického centra přinesly větší prostorové možnosti pro neonatologickou péči a systém rooming-in, který nemocnice preferuje. „Přibyly další dva pokoje pro matky, které tráví s dítětem v nemocnici i několik týdnů. Nadále bude možný neomezený kontakt otce a dítěte,“ uvedla primářka dětského oddělení Magdalena Chvílová Weberová.

Autoři | Foto Kraj Vysočina

Štítky porodnice, Havlíčkův Brod, nemocnice, rekonstrukce, porody, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Brodská nemocnice zrekonstruovala porodní sály. Již brzy poslouží maminkám | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.