Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mamograf bez objednání, vyšetření znamének a mnoho dalšího. Nemocnice Jihlava pořádá Den zdraví

Prevence je základ. Jihlavská nemocnice proto připravila na 7. dubna Den zdraví pro veřejnost, kde si můžete nechat změřit tlak, cholesterol, naučíte se správně mýt ruce, nebo vám lékaři zkontrolují znaménka. Ženy mohou bez objednání na mamograf.

Preventivní prohlídky mohou zachránit život. I když se totiž cítíte dobře, může u vás začínat některé onemocnění, které je zatím bez příznaků: „Touto akcí chceme upozornit na důležitost prevence a odpovědnost každého z nás za své zdraví. Chodit k lékaři na preventivní prohlídky rozhodně není zbytečné a to by si lidé měli uvědomit,“ říká náměstkyně ošetřovatelské péče jihlavské nemocnice Jarmila Cmuntová s tím, že lidé procházející kolem stánků Dne zdraví pro veřejnost by se na pár minut mohli zastavit a zkontrolovat svůj stav.

V modré chodbě, spojující interní a diagnostický pavilon nemocnice, budou připraveni zdravotničtí pracovníci. Kuřákům se bude měřit oxid uhličitý v plicích a nabídnuta jim bude pomoc Poradny pro odvykání kouření. Epidemiologická sestra ukáže, jak si správně umýt a vydezinfikovat ruce a vysvětlí, proč je správné mytí rukou důležité. 

Měřit se bude také hodnota glykémie. Nutriční terapeuti poradí ohledně výživy, zástupci Státního zdravotního ústavu určí zájemcům výši cholesterolu. Informovat na místě budeme o prevenci nádorů tlustého střeva, na kožním oddělení zájemcům vyšetří znaménka a to v čase 9-13:30 hodin v ambulanci kožního oddělení. Mamografické vyšetření bude přístupné bez žádanky. Všechny úkony budou zdarma.

Foto Nemocnice Jihlava | Zdroj Nemocnice Jihlava

Štítky zdraví, Lékárenský komplex Jihlava, Státní zdravotní ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mamograf bez objednání, vyšetření znamének a mnoho dalšího. Nemocnice Jihlava pořádá Den zdraví | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.