Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dětem začínají podzimní prázdniny, do školních lavic se vrátí v pondělí

Žákům základních a středních škol dnes začaly dvoudenní podzimní prázdniny, do lavic se vrátí až v pondělí. Většina mateřských škol funguje, byť mnohé v omezeném režimu. Víkend prodloužený o volný pátek čeká děti i dospělé díky státnímu svátku 17. listopadu. Na delší volno se mohou těšit školáci o Vánocích, kdy školy zůstanou zavřené od 23. prosince do 2. ledna.

Během podzimních prázdnin a u příležitosti sobotního státního svátku připomínající vznik Československa se koná v celé republice řada akcí - pokračují výlovy rybníků, řada hradů a zámků ukončí letošní sezonu speciálními prohlídkami, otevřou se běžně nepřístupné památky. Další akce spojené se strašidly či dýněmi budou ve znamení blížícího se svátku Halloween.

Prodloužený víkend lze využít i k prvnímu lyžování - ve středočeském areálu Monínec se díky umělému zasněžování otevře sjezdovka dlouhá necelých 200 metrů. O víkendu uzavřou turistickou sezonu pevnostní města Josefov a Terezín. Návštěvníci zámku Velké Březno na Ústecku budou při poslední prohlídce symbolicky zavírat okenice a ukládat zámek k zimnímu spánku, hrad Landštejn na Jindřichohradecku pořádá hlavně pro rodiny s dětmi akci se strašidly. V Přerově mohou lidé do konce října navštívit výstavu hub.

Prázdninový program pro děti připravily také zoologické a botanické zahrady, planetária, aquaparky či zábavní centra.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky prázdniny, děti, škola, školka, volno, program, Vánoce, zámek, vznik Československa, Halloween, Monínec, Terezín, Ústecký kraj, Velké Březno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dětem začínají podzimní prázdniny, do školních lavic se vrátí v pondělí | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.