Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vysočina má šikovné oráče. Dva z nich kraj úspěšně reprezentovali na mistrovství v Přerově

Od 29. do 30. září probíhal v Přerově už 44. ročník Mistrovství České republiky v orbě, zároveň 15. ročník Mistrovství České republiky v orbě koňmi a 7. ročník Mistrovství České republiky v orbě historickou technikou. V příštím roce bude mistrovství hostit Vysočina.

„Kraj Vysočina je typický svou zemědělskou výrobou a už od roku 1992 ho v soutěži reprezentuje SPŠ a SOU Pelhřimov, Pracoviště Kamenice nad Lipou. To se pravidelně umísťuje na předních příčkách,“ sdělila během zahájení Eva Horná, vedoucí odboru životního prostředí a zemědělství Krajského úřadu Kraje Vysočina.

V letošním roce soutěžili za SPŠ a SOU Pelhřimov, pracoviště Kamenice nad Lipou, dva studenti, a to Petr Šteidl s otočným dvouradličným neseným pluhem a Oliver Sztarsich s klasickým jednostranným dvouradličným neseným pluhem. Petr Šteidl vybojoval 2. místo ve společné kategorii juniorů a 3. místo absolutně mezi dospělými. Oliveru Sztarsichovi patřilo v Přerově 5. místo ve společné kategorii juniorů a 9. místo absolutně mezi dospělými. Oba žáci se zúčastnili Mistrovství České republiky v orbě poprvé.

Tisková zpráva | Foto www.agrico-sro.cz | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky orba, soutěž, reprezentace, Petr Šteidl, Oliver Sztarsich, Kraj Vysočina, Česko, Přerov, Pelhřimov, Kamenice nad Lipou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina má šikovné oráče. Dva z nich kraj úspěšně reprezentovali na mistrovství v Přerově | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.