Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Studenti jihlavské polytechniky mají zájem o ubytování na koleji. Její kapacita nestačí

Zájem o 110 lůžek na koleji Vysoké školy polytechnické v Jihlavě (VŠP) je stejně jako v předchozích letech mírně vyšší než kapacita ubytování. Nabídku převyšuje přibližně o 15 procent. Ceny zůstaly stejné jako loni. Studenti mohou také využít ubytování v soukromí za podobných finančních podmínek. Mohou rovněž požádat o ubytovací stipendium, řekl mluvčí školy Tomáš Obruba.

V nadcházejícím akademickém roce nabízí VŠP svým studentům na koleji v Brtnické ulici o dvě lůžka méně než v předchozím roce. Zanikla totiž akademická ubytovna v areálu Legionářů. V ní teď kvůli rekonstrukci severního křídla budovy dočasně sídlí provozně technický odbor školy.

Studenti platí 2100 korun za místo ve čtyř či pětilůžkovém pokoji, 2200 korun za místo ve dvou nebo třílůžkovém pokoji na koleji a 2400 korun za místo ve dvou a třílůžkovém pokoji v samostatné vile v Brtnické ulici.  Vysokoškoláci s bydlištěm mimo okres Jihlava mají nárok na ubytovací stipendium, příspěvek 600 korun měsíčně mohou použít k placení kolejí i podnájmu.

Někteří studenti dávají přednost bydlení v bytech, které jsou blíže škole, či nabízejí lepší kvalitu ubytování. „Ve městě je dlouhodobě dostatečná nabídka ubytování v soukromí, která poptávku studentů plně pokrývá. Cenová relace je podobná jako za ubytování na koleji,“ řekl Obruba. Koleje využívají nejčastěji studenti prvních ročníků, kteří si pak často najdou ubytování se spolužáky v soukromí pro další roky studia.

Autoři | Foto VŠPJ

Štítky VŠPJ, kapacita, ubytování, koleje, soukromí, studenti, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studenti jihlavské polytechniky mají zájem o ubytování na koleji. Její kapacita nestačí | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.