Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Oblíbený Francouz Jean Griffon bude opět učit na šesti gymnáziích v Kraji Vysočina

Už devátým rokem podpoří Vysočina pobyt rodilého Francouze, který bude po celý školní rok 2017/2018 vyučovat francouzštinu na středních školách v Kraji Vysočina. Na svoji loňskou práci opět naváže Jean Griffon, který si Vysočinu oblíbil tak, že se zde rozhodl působit i další školní rok.

Už devátým rokem podpoří Vysočina pobyt rodilého Francouze, který bude po celý školní rok 2017/2018 vyučovat francouzštinu na středních školách v Kraji Vysočina. Na svoji loňskou práci opět naváže Jean Griffon, který si Vysočinu oblíbil tak, že se zde rozhodl působit i další školní rok.

„Úspěšně navazujeme na spolupráci s regionem Grand Est a Rada Kraje Vysočina odsouhlasila tento týden financování vyučovacích hodin rodilého lektora. Podařilo se nám nastavit takové podmínky spolupráce, že se Griffon rozhodl pokračovat ve svém působení právě na Vysočině,“ uvedla radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu Jana Fialová.

Jean Griffon povede od září převážně konverzační hodiny se studenty šesti krajských středních škol. Učit bude pravidelně na gymnáziích v Jihlavě, Pelhřimově, Třebíči, Havlíčkově Brodě, v Telči a také v Humpolci.

Přes krajskou příspěvkovou organizaci Vysočina Education navíc navštíví i další školy po celém kraji nebo připraví odborné semináře pro učitele francouzského jazyka. V rámci programu „Rok v Champagne-Ardenne“ lektor také pomáhá s výběrem vhodných uchazečů o jednoleté studium na střední škole ve Francii.

„Na Vysočině se mi opravdu líbí. Jsou tu přátelští lidé, snaživí studenti a celkově příjemné prostředí. Během celého školního roku se také musím hodně pohybovat veřejnými dopravními prostředky, a tak oceňuji, že máte mezi jednotlivými městy častá a kvalitní dopravní spojení,“ nechal se slyšet lektor Jean Griffon.

Lektor si navíc ke svým povinným aktivitám přidal i další dobrovolnou, a to je organizace pravidelných setkání nazvaných „café français“, kdy se lidé, kteří mluví nebo se učí francouzsky, mohou společně setkat a konverzovat na rozličná témata. „Je potěšující vidět, kolik lidí má rádo Francii a její kulturu a naopak, kolik rodilých Francouzů na Vysočině žije,“ uzavírá Jean hodnocení svého dosavadního pobytu na Vysočině.

Zapojené školy:

  • Gymnázium Jihlava
  • Gymnázium Otokara Březiny a Střední odborná škola Telč
  • Gymnázium a Obchodní akademie Pelhřimov
  • Gymnázium Třebíč
  • Gymnázium Havlíčkův Brod
  • Gymnázium dr. A. Hrdličky, Humpolec, Komenského 147

Tisková zpráva | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky rodilý mluvčí, francouzština, gymnázia, výuka, Kraj Vysočina, školní rok, střední škola, Francie, Jana Fialová, Otokar Březina, Třebíč, Grand Est, Pelhřimov, Telč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oblíbený Francouz Jean Griffon bude opět učit na šesti gymnáziích v Kraji Vysočina | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.