Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pohřeb Jardy Holíka: Velká smuteční slavnost Jihlavy i hokejového světa

Je to velká událost. I když velmi smutná. Pohřeb Jaroslava Holíka je pro metropoli Vysočiny velkou událostí už podle rozsahu příprav. Už několik dní před pohřebním obřadem v jihlavském krematoriu upozorňuje jihlavská radnice na malou kapacitu parkoviště u krematoria. Ta stačí pouze pro rodinné obřady.

Zítra se však čeká mnoho smutečních hostů z celé republiky. Jaroslav Holík si svými výkony na ledě i v životě získal srdce přátel i respekt soupeřů. Během své kariéry vybojoval s Duklou Jihlava jedenáct mistrovských titulů (sedm jako hráč, čtyři jako trenér), získal světové zlato v roce 1972. Coby trenér přivedl české juniory dvakrát ke zlatu na MS. Jaroslav Holík byl také zastupitelem města Jihlavy v letech 1998 – 2002. 

Dorazí i politici

Mezi smutečními hosty budou i zástupci Krajského úřadu. „Hejtman Jiří Běhounek zaslal smuteční kondolenci bratrovi Jiřímu i rodině," informovala mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová. Zástupci krajského úřadu na obřadu položí smuteční věnec.

I z rodného Havlíčkova Brodu míří na pohřeb hokejové legendy delegace z místní radnice. „Můj otec byl spolužák Jaroslava Holíka, setkávali se na třídních srazech. Minulý rok Jarda chyběl," prozradila místostarostka Ivana Mojžyšková.

Dva autobusy z jihlavské radnice

Pro smuteční hosty vypravuje jihlavská radnice hned dva autobusy. „U radnice budou přistaveny dva autobusy, které účastníky rozloučení zdarma dovezou ke krematoriu,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy Jaroslav Vymazal. Radnice vyhovět očekávanému zájmu obyvatel se s legendou českého hokeje rozloučit, toto řešení mohlo ulehčit dopravě u krematoria.

Pohřeb se bude konat v pátek ve 12 hodin.

Napsal: Miroslav Mareš

Štítky pohřeb, smutek, slavnost, hokej, krematorium, HC Dukla Jihlava, Jaroslav Holík, radnice, Kraj Vysočina, Jiří Běhounek, Miroslav Mareš, Jaroslav Vymazal, Ivana Mojžyšková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pohřeb Jardy Holíka: Velká smuteční slavnost Jihlavy i hokejového světa | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.