Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: Na letošní Bosch svařák přišlo šest tisíc lidí. Výtěžek pomůže jihlavské nemocnici

Mimořádně vysoký zájem veřejnosti provázel 8. prosince tradiční vánoční akci „Bosch svařák“. Akci pořádala jihlavská firma Bosch Diesel s.r.o. V tento den se její zaměstnanci opět sešli pro dobrou věc a uspořádali pro širokou veřejnost na jihlavském Masarykově náměstí 14. ročník charitativní a vánoční akci „Bosch svařák“. Akce s bohatým doprovodným kulturním programem, prodejními stánky svařeného vína a závěrečným ohňostrojem přilákala na šest tisíc návštěvníků.

Letošní „Bosch Svařák“ byl zaměřen na vánoční tradice. Na akci tak bylo možné najít ukázky tradičních řemesel, výrobu adventních věnců, jakož i ochutnávky různých vánočních specialit. Akci doplnil vánočně vyzdobený Bosch kamion s programem pro děti.

Jako host se charitativní akce zúčastnil primátor statutárního města Jihlavy Rudolf Chloupek. Bosch Diesel podporuje každým rokem výtěžkem z prodeje svařeného vína veřejně prospěšné organizace a projekty. Letošními příjemci výtěžku budou tři oddělení Nemocnice Jihlava: Dětské oddělení, stanice novorozenecké JIP a Infekční oddělení.

Celková výše podpory firmou Bosch dosáhla výše 180 tisíc korun. Z finančního daru pro Dětské oddělení ve výši 50 tisíc korun budou pořízena dvě pooperační lůžka. Darem 100 tisíc korun bude v rámci projektu „Vánoční pokoj“ umožněno pořídit na novorozeneckou JIP nové vybavení jednotky intenzivní péče. 30 tisíc korun určených pro infekční oddělení poslouží k nákupu pojízdného křesla pro pacienty s nadváhou.

Přejímání společenské odpovědnosti

„V rámci našeho aktivního partnerství s městem Jihlavou a Krajem Vysočina rádi prokazujeme, že jsme schopni převzít svůj díl společenské odpovědnosti. Charitativní akce typu, jakým je například vánoční prodej svařeného vína, by měly být pro město Jihlavu a celý region Vysočiny jasným signálem, že Bosch v Jihlavě a na Vysočině pevně zakořenil a bere svoji společenskou odpovědnost vážně,“ sdělil na závěr vánoční akce obchodní ředitel firmy Ralph Klaus Carle.

Tisková zpráva | Foto Bosch Diesel

Štítky Bosch svařák, podpora, výtěžek, náměstí, Bosch Diesel, nemocnice, Robert Bosch GmbH, svařené víno, Lékárenský komplex Jihlava, Jihlava, jednotka intenzivní péče, Kraj Vysočina, Rudolf Chloupek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Na letošní Bosch svařák přišlo šest tisíc lidí. Výtěžek pomůže jihlavské nemocnici | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.