Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Měsíc a den starý tapír z jihlavské zoo už má své jméno. Kmotři ho pojmenovali Ferda

Dnes odpoledne proběhl v jihlavské zoologické zahradě křest měsíc a den starého samečka tapíra jihoamerického Ferdy. Křest to byl se vším všudy. Nechyběl dort ani šampaňské.

Kmotry tapíra se stali jeho dlouholetí adoptivní rodiče z Prahy Eva Peilkánová a Josef Novotný. Ti tapíry v jihlavské zoo podporují už 15 let. „Adoptivní rodiče našich tapírů do nich za celou dobu investovali bezmála půl milionu korun,“ vyčíslila ředitelka jihlavské zoo Eliška Kubíková.

Kmotra tapířímu mláděti vybrala jméno Ferda. Výběr jména dlouho zvažovala a nakonec o něm rozhodl původ zvířete. „Chtěla jsem, aby tapíří kluk měl jihoamerické jméno a líbilo se mi jméno Fernando. Jsme ale v Čechách, proto mu budeme říkat Ferda,“ vysvětlila kmotra tapíra Eva Pelikánová.

Součástí slavnostního odpoledne byl i zápis do knihy rekordů a kuriozit. „Do knihy se můžeme zapsat třeba velmi dlouhou dobou, po kterou máme v naší zahradě právě tuto tapíří rodinu. Letos tomu bude bezmála 25 let,“ uvedla ředitelka Kubíková.

Zaměstnanci zoologické zahrady připravili pro tapíra Ferdu i dort k jeho křtu, byl rýžový se zeleninou a ovocem. Ferda však ani neochutnal, do dortu se nejdříve pustili jeho rodiče - matka Vanesa a otec Venoušek a celý mu ho snědli.

Slavnosti na počest tapířho kluka Ferdy přihlížela řada návštěvníků, jedním z nich byl i Karel Švec z Jihlavy, který vzal na tapíří odpoledne své dvě vnučky. „Do jihlavské zoo chodíme s dětmi pravidelně, tohle je další dobrý důvod, proč sem zavítat,“ pochvaloval si Švec.

Hodinu před křtem probíhal doprovodný program pro děti s tapíří tematikou - tvoření a kvíz. Zde se také daly zakoupit lampiony na lampionový průvod po zoo, který celé tapíří odpoledne uzavřel.

Foto Lenka Dvořáková

Štítky dort, Praha, Česko, zoologická zahrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Měsíc a den starý tapír z jihlavské zoo už má své jméno. Kmotři ho pojmenovali Ferda | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.