Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Společnost

Vybavení Horácké multifunkční arény bude maximálně za dvě stě milionů. Zastupitelé částku schválili

Horácká multifunkční aréna má stát 1,9 miliardy a vedení města od samého začátku říká, že se jedná o cenu bez vybavení. To vyjde na dvě stě milionů, shodli se na úterním zasedání jihlavští zastupitelé.

Přeplatek nemusí znamenat výhodnou cenu energií

Ceny energií na trhu klesají. Kdy se to zastaví? Čím je to způsobené a jak se tento trend projeví na účtech koncových zákazníků? Odpovídá Petr Švec, generální ředitel společnosti epet.

Meteorologové: Do pátku vydrží chladné počasí a noční mrazy, víkend přinese oteplení až na 20 stupňů

Většinu pracovního týdne vydrží v Česku chladné počasí. Přes den teploty nepřekročí deset stupňů Celsia, v noci a k ránu bude dál mrznout, ve vyšších polohách sněžit. Až před víkendem se začne oteplovat, v neděli se už teploty budou pohybovat...

Stavba plaveckého bazénu ve Vodním ráji pokračuje rychlým tempem. Na podzim bude hotovo

Stavbaři již dokončují hrubou stavbu plaveckého bazénu ve Vodním ráji, který se má otevřít letos na podzim. Bude mít pětadvacet metrů na, tři dráhy a bude zastřešený.

V Jihlavě jezdí už 25 let bezbariérové trolejbusy. V neděli to oslavili tematickými retrojízdami

Čtvrt století už jezdí v jihlavské MHD nízkopodlažní vozidla. V neděli si v krajském městě tento významný milník připomněli oblíbenými retrojízdami. Trolejbusy se mohli zájemci svézt dopoledne i odpoledne, program byl i v areálu dopravního podniku.

Kempy na Vysočině se už brzy začnou otevírat návštěvníkům i školám, někde mírně stouply ceny

Řada kempů na Vysočině se začne otevírat turistům koncem dubna nebo od května. Nejdřív čekají hlavně víkendové pobyty a také školní výlety. Ceny za ubytování se podle provozovatelů někde o něco zvýšily, jinde jsou jako loni.

Lidé se bojí neznámého, usuzuje jihlavská radnice. Proto pořádá besedy týkající se změn v parkování

V souvislosti s rozšiřováním modrých zón pořádá vedení města veřejné besedy, kde Jihlavany s novinkou seznamuje. Dle magistrátu si tam lidé často uvědomí, že změny jsou potřeba.

Den proti úložišti 2024, lokalita Hrádek

Sobota, 20. dubna 2024, 19:35

Den proti úložišti 2024, lokalita Hrádek
Den proti úložišti 2024, lokalita Hrádek
Den proti úložišti: Lidé z Hrádku si dnes přehazovali horké brambory. Je třeba vychladnout a nespěchat, myslí si aktivisté

Nejen na Vysočině se dnes konal Den proti úložišti. Potřetí za sebou se sešli také lidé v lokalitě (Čertův) Hrádek na Jihlavsku. Desítky lidí dnes dopoledne, i přes nepřízeň počasí, přišly na místo potenciálního areálu hlubinného úložiště, který...

Od května budou sdílená kola také ve Žďáru. Padesát klasických a deset elektrokol vyjde na milion

Ve Žďáru nad Sázavou bude od května zavedený systém sdílených jízdních kol. Na třech desítkách stanovišť bude rozmístěno padesát klasických bicyklů a deset elektrokol. Zdarma bude třicet minut jízdy denně.

Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.