Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihlavské Horácké divadlo spojí Noc divadel s předáváním cen Horác. Už příští sobotu

Letošní Noc divadel spojí Horácké divadlo v Jihlavě v sobotu 18. listopadu s udělením cen Horác a Malá Thálie. Galavečer s podtitulem Tři v jednom bude navazovat na úvodní originální prohlídku divadla. Na závěr se prolne do Magické after party v divadelním foyer, oznámila mluvčí divadla Mirka Kvíčalová.

Večer začne netradičními prohlídkami divadla v doprovodu herců. „Návštěvníkům se doslova otevřou dveře divadelního zákulisí. Uvidí například, co prožívá skutečný ředitel ve své kanceláři, co se honí hlavou kulisákům v přeplněném skladu a další detaily divadelního provozu,“ řekla Kvíčalová.

Prohlídkovou cestou projdou diváci až do sálu Velké scény, kde se stanou součástí galavečera. Jeho program komponuje s herci režisér Pavel Šimák.  Během večera budou předána ocenění Divácké ankety Horác 2016 až 2017 v kategoriích inscenace, výprava, herec, herečka a mladý talent. Vítězi hereckých kategorií s nejvyšším počtem hlasů předají zástupci Herecké asociace ocenění Malá Thálie za uplynulou sezonu.

Horácké divadlo Jihlava se celoevropské a celostátně koordinované akce Noc divadel účastní od jejího založení v roce 2013. „Soubor vždy připraví originální program, v němž si umělci už vyzkoušeli nejednu zajímavou inscenační formu, ale vždy měli ve svém základním konceptu velkou otevřenost, snahu propojit se s divákem méně formálně než při běžném představení,“ uvedla mluvčí.

Letošní předávání ocenění divácké ankety Horác bude už pětadvacáté v řadě. Zároveň jde o druhý ročník předávání ceny Malá Thálie, kterou vyhlašuje Herecká asociace a uděluje ji herci s nejvyšším celkovým počtem hlasů v anketě Horác. Také předávání ocenění Horác je po mnoha proměnách již po dva roky samostatným slavnostním večerem koncipovaným s nadsázkou v mírně ironicko-komickém duchu.

Autoři

Štítky Horácké divadlo, Horác, Noc divadel, program, divadlo, ocenění, herec, Jihlava, anketa, Herecká asociace, Horácké divadlo Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavské Horácké divadlo spojí Noc divadel s předáváním cen Horác. Už příští sobotu | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.