Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ruská Toulavá kamera zachycuje Vysočinu. Objíždí nejhezčí památky nebo třeba vaří guláš

Štáb významné ruské televize natáčí tento týden na Vysočině. Redaktorka, kameraman, fotografka a produkční dorazili už v pondělí, aby v našem kraji strávili celý týden a připravili sedm patnáctiminutových epizod jejich pořadu - v překladu - Toulky světem, tentokrát zaměřeného na Santiniho tvorbu a barokní architekturu. Scénář ale rozhodně neopomíjí ani tradiční kuchyni Vysočiny, redaktorka už si například vyzkoušela, jak se vaří pravý svratecký guláš.

„Celý štáb je z Vysočiny nadšený. Zastihli jsme zrovna krásné slunečné dny, takže si všichni pochvalují, jaké máme krásné fotky i natočené záběry. Už jsme navštívili Zelenou horu, zámek Žďár, uskutečnilo se interview s majitelem zámku Constantinem Kinským a neopomněli jsme ani barokní kostely v Obyčtově a Bobrové,“ informovala Jana Caklová z Vysočina Tourism, která celé týdenní natáčení společně s CzechTourism organizačně zajišťuje.

V programu se tradičně objevují také informace o místní gastronomii, proto štáb absolvoval večerní kurz vaření. „Redaktorka si vyzkoušela přípravu tradičního svrateckého guláše. Receptů na jeho přípravu je hodně, originál je však jen jeden, vznikl prý už kolem roku 1966,“ předala získané vědomosti od šéfkuchaře Jana Caklová.

Dalšími zastávkami po Vysočině jsou kostel v Polné, kaple sv. Jana Nepomuckého v Plandrech, ale také centrum i zámek v Telči, kláštery v Nové Říši a v Želivě. A ruští novináři zavítají i na zámek v Jaroměřicích nad Rokytnou.

Vysočina Tourism jako krajská příspěvková organizace podporující cestovní ruch na Vysočině, zajišťuje takzvané novinářské tripy včetně návštěv bloggerů nebo youtuberů. Jejich cílem je prostřednictvím novinářů a názorových vůdců představit region zahraničním turistům a oslovit potenciální návštěvníky, kteří by mohli na Vysočinu zavítat. Příspěvkové organizaci Vysočina Tourism, která podobné aktivity organizačně zaštiťuje, pomáhají další organizace působící v oblasti cestovního ruchu. Vysočina Tourism se podílí na organizaci hned několik press tripů ročně. Spolu s agenturou CzechTourism letos realizovala návštěvu novinářů ze Skandinávie, Velké Británie, USA, Jižní Korey, Filipín, dvakrát z Francie, Slovenska nebo Německa.

Tisková zpráva | Zdroj Vysočina tourism

Štítky natáčení, Rusko, televize, památky, gastronomie, Kraj Vysočina, guláš, Toulavá kamera, zámek, CzechTourism, barokní architektura, Jan Nepomucký, Kostel svatého Jana Nepomuckého na Zelené hoře, USA, Obyčtov, Německo, Francie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ruská Toulavá kamera zachycuje Vysočinu. Objíždí nejhezčí památky nebo třeba vaří guláš | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.