Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Vánočních prázdninách v Telči jako první zahrají Nezmaři

Českobudějovická skupina Nezmaři tradičně zahájí v neděli 27. prosince festival Vánoční prázdniny v Telči. V následujících dnech lidé v zámecké konírně uslyší skupiny Epydemye, Žalman a spol. a Jarret. Jako každoročně budou součástí festivalu s více než dvacetiletou historií také výlety po okolí Telče. Poslední festivalový koncert bude 30. prosince.

„Už teď si rezervují vstupenky lidé z celé republiky,“ uvedl organizátor akce Milan Kolář. Každý z koncertů zhlédnou průměrně dvě stovky lidí. Zájem o možnost zahrát si po Vánocích v Telči má podle Koláře mnoho dalších skupin, ale nemají mnoho prostoru. „Kapely Nezmaři, Žalman a spol. a Jarret by se musely rozpustit nebo zaniknout, aby v Telči nehrály,“ řekl už dříve s nadsázkou Kolář.  Koncerty však podle něj nejsou jednotvárné, kapely si pravidelně přivážejí s sebou své hosty.

Zatímco většina festivalů se snaží lákat návštěvníky na novinky, hlavní předností zimní přehlídky v Telči je podle Koláře to, že se mění jen minimálně. Dramaturgie je velmi jednoduchá a léty osvědčená. „Byla možnost pořádat koncerty ve zrekonstruovaném Panském dvoře. Jsou tam krásné a velké sály, ale doma jsme na zámku, kde je krásná atmosféra,“ vysvětlil Milan Kolář.  Víc než festival jsou podle něj telčské Vánoční prázdniny milým a přátelským setkáváním muzikantů, pořadatelů a návštěvníků.

Po řadu let je pro obyvatele Telče neodmyslitelnou součástí posledního dne v roce tradiční hokejové utkání mezi mužstvy organizátorů festivalu Prázdniny v Telči a herců divadla Sklep. Letos zatím jeho konání podle Koláře není jisté. Starý zimní stadion dosloužil a stavba nového by měla být dokončena až v polovině prosince. „Jestli bude na Silvestra led na novém stadionu, chceme být ti první,“ uzavřel Kolář.

Hudební Vánoční prázdniny navazují na známý letní vícežánrový festival Prázdniny v Telči, který se na zámeckém nádvoří koná od roku 1982.

 

Foto www.telc.eu | Zdroj ČTK

Štítky Telč, festival, Milan Kolář, koncert, Pavel Lohonka, Nezmaři, Epydemye, konírna, Vánoce, hudební skupina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vánočních prázdninách v Telči jako první zahrají Nezmaři | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.