Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Třebíčský zámek nabízí oblíbené kostýmované prohlídky. Lidé se přenesou do středověku

Ve čtvrtek 28. září, v pátek 29. září a ještě v neděli 1. října nabízí Muzeum Vysočiny Třebíč svým návštěvníkům kostýmované přehlídky, jejichž součástí je také divadelní představení. Jejich název je O hříšném opatu Ignácovi aneb příběh přeukrutný o uříznutém nose. O prohlídky je mezi návštěvníky zámku velký zájem, proto je nutná rezervace.

Příběh se bude odehrávat v expozicích Svět neživé přírody a Svět portálů a bran.  Zatímco dřívější představení přibližovalo život posledních zámeckých majitelů z rodu Valdštejnů, tentokrát se návštěvníci společně s herci vydají do historie mnohem starší, až do časů středověku, kdy na místě dnešního zámku stával klášter.

Příběh, založený na skutečné události, která se odehrála na samém počátku 15. století, bude pro některé poučný, pro jiné možná trochu krutý a překvapivý.

Cílem kostýmovaných prohlídek je hlavně pobavit návštěvníky a odhalit kousek místní historie, kterou ze školních lavic rozhodně neznají. Jsou tedy zváni všichni, kdo se chtějí seznámit s opatem třebíčského kláštera Ignácem, osobností poněkud rozporuplnou a zdaleka ne vždy jednající podle principů vyšších ideálů. Možná, že však právě Ignácovy lidské slabosti nakonec dokážou publikum přesvědčit o tom, že i muzeum je místem plným živých příběhů.  

Scénáře a režie představení se ujal nestor třebíčské divadelní tradice Jaroslav Dejl. V hereckých rolích se představí zaměstnanci Muzea Vysočiny Třebíč, ochotníci a dobrovolníci.

Prohlídky budou probíhat v uvedené tři dny vždy ve 14:30 a v 16 hodin. Vstupné je pro dospělé 120 korun, návštěvníci si mohou zakoupit zvýhodněnou rodinnou vstupenku, a to za 250 korun. Na prohlídky je nutná rezervace na telefonním čísle: 568 408 890.

 

Foto www.zamek-trebic.cz

Štítky zámek, Třebíč, kostýmy, prohlídky, středověk, příběh, opat, Muzeum Vysočiny Třebíč, Valdštejnové, divadelní představení, představení, klášter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třebíčský zámek nabízí oblíbené kostýmované prohlídky. Lidé se přenesou do středověku | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.