Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Vysočinu navštíví Jiří Strach a Jiří Mádl. Budou hosty na festivalu studentských filmů

Mezi hosty druhého ročníku festivalu studentské tvorby Start Film, který začne v sobotu 5. srpna v Bystřici nad Pernštejnem, budou režiséři Jiří Strach, Jiří Svoboda a herec Jiří Mádl. Při tvůrčích dílnách se mladí lidé setkají i s dalšími renomovanými tvůrci zaměřenými na filmovou tvorbu. Do soutěže studentských snímků vybrala umělecká rada festivalu 43 titulů ze 105 přihlášených, řekl dnes ředitel festivalu Lukáš Skupa.

Filmů do soutěže přišlo téměř o 40 více než vloni, jsou od studentů 14 českých a pěti slovenských škol. „Festival je o jeden den delší a je více workshopů,“ řekl Skupa k druhému ročníku akce. Start Film potrvá do desátého srpna.

U soutěžních snímků se umělecká rada festivalu rozhodla otevřít čtyři kategorie - animovaný, dokumentární a hraný středoškolský film a hraný vysokoškolský film. Dokumenty kupříkladu mapují fenomén youtuberů, prostituce či hledání smyslu svobody. Mezi 18 hranými snímky jsou zastoupeny komedie, dramata i historické filmy.

Kromě projekcí soutěžních filmů budou svoje snímky uvádět festivaloví hosté a lektoři. „Máme také naplánovanou diskusi se zástupci vysokých filmových škol, protože festivalu se účastní hlavně středoškoláci, kteří se věnují filmu,“ řekl Skupa. 

Festival pořádá s podporou bystřické radnice Kinematograf bratří Čadíků, který se také postará o večerní program projekcemi na Masarykově náměstí.  Další festivalové akce se budou odehrávat v areálu střední zemědělsko-technické školy a v kulturním domě. Podrobnosti jsou na webu.

Autoři | Foto Facebook: Jiří Mádl

Štítky Mádl, Strach, festival, film, Bystřice, hosté, Jiří Mádl, Kraj Vysočina, Jiří Strach, Jiří Svoboda, Bystřice nad Pernštejnem, Kinematograf bratří Čadíků

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočinu navštíví Jiří Strach a Jiří Mádl. Budou hosty na festivalu studentských filmů | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.