Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muzeum v Kamenici nad Lipou otevře výstavu obrazů Ivy Hüttnerové, která přijede na vernisáž

Na čtyři desítky obrazů a grafických listů malířky, herečky, spisovatelky a ilustrátorky Ivy Hüttnerové uvidí návštěvníci výstavy v Městském muzeu v Kamenici nad Lipou. Vernisáž se uskuteční ve výstavní síni muzea v sobotu 29. července v 15:00, zúčastní se jí i autorka, řekl Petr Pech ze správy kulturních zařízení města. Výstava potrvá do 3. září.

Hüttnerová vystudovala herectví na pražské DAMU. Malování se věnuje více než 40 let, vystavuje v České republice i v zahraničí. „Inspiraci pro své nostalgické obrázky nachází převážně v časech našich babiček a prababiček,“ uvedl Pech.

Během své herecké kariéry byla Hüttnerová v angažmá v Divadle Na Okraji, Pod Palmovkou, Divadle Josefa Dvořáka a Na Fidlovačce. Navrhovala kostýmy, jevištní dekorace i plakáty pro různá divadla a televizní pořady. Její obrazy jsou součástí stálých expozic naivního umění v Paříži a Hamburku a je evidována v zahraničních encyklopediích.

Vydala pět autorských knih - Obrázky z lásky, Domácí Štěstí, Jak Upír Uršulín o zuby a ke štěstí přišel, Za domácím štěstím a monografii Iva Hüttnerová. Ilustrovala řadu dalších knížek od různých autorů. Pravidelně vydává oblíbené nástěnné kalendáře.

Autoři | Foto www.ivahuttnerova.cz

Štítky výstava, muzeum, Hüttnerová, obrazy, vernisáž, Iva Hüttnerová, Kamenice nad Lipou, malíř, Josef Dvořák, Divadelní fakulta Akademie múzických umění, Česko, Divadlo na okraji, Paříž, herec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muzeum v Kamenici nad Lipou otevře výstavu obrazů Ivy Hüttnerové, která přijede na vernisáž | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.