Počasí dnes4 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Náměšti dnes začíná festival Folkové prázdniny. Láká třeba na Langerovou a Bittovou

Portugalská skupina Reyfado Lisboa s písněmi hranými v hudebním stylu fado dnes večer zahájí 32. ročník multižánrového festivalu Folkové prázdniny v zámeckém parku v Náměšti nad Oslavou. Festival nabídne také zahradní slavnost, výtvarné a hudební dílny, řadu doprovodných akcí, výstav a happeningů. Opět se uskuteční odborné kolokvium Od folkloru k world music, což je návštěvníkům volně přístupné mezinárodní setkání etnomuzikologů, publicistů a hudebních znalců.

Náměšť festival hostí do soboty 29. července. V programu je world music, moderní jazz i alternativní rock a folk. Vystoupí zde například angličtí folkaři Sam Lee & Friends, dánská skupina Nordens Tone se skandinávskými tradičními písněmi a baladami, americký nekonvenční bluegrassový houslista Casey Driessen nebo rumunská kapela Fanfare Ciocarlia, považovaná za nejrychlejší dechovku na světě.

ČTĚTE TAKÉ: Na Folkové prázdniny letos přijede například Aneta Langerová, Iva Bittová nebo Ivan Hlas 

Vedle zahraničních hvězd uvidí návštěvníci festivalu třeba Ivu Bittovou nebo Anetu Langerovou. Lidé se mohou těšit také na Kateřinu García, Vladimíra Mišíka a Ivana Hlase nebo skupiny Jablkoň a Malina Brothers.  Důležitou součástí festivalu zůstává moravská tradiční hudba a domácí písničkářská scéna.

Podrobný program a další informace najdou zájemci na webu.

Autoři | Foto www.m-grafoman.cz

Štítky festival, Náměšť nad Oslavou, Iva Bittová, Aneta Langerová, Ivan Hlas, Sam Lee, Casey Driessen, slavnost, výstava, styl, zámecký park, Kateřina García

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Náměšti dnes začíná festival Folkové prázdniny. Láká třeba na Langerovou a Bittovou | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.