Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kam o víkendu? Vypravte se na koncert, Miss Horácka nebo na besedu s Josefem Klímou

Říká se, všude dobře, tak co doma. Proto vám přinášíme několik zajímavých pozvánek na akce, které se budou na Vysočině konat o nadcházejícím víkendu. Své si najdou hudební fajnšmekři, milovníci divadla, ale i soutěží krásy.

Na vlastní oči v Třebíči

Hned zítra od 18 hodin přijede do třebíčského Národního domu novinář, reportér a spoluzakladatel pořadu Na vlastní oči Josef Klíma. Návštěvníkům bude vyprávět své zážitky, bude zodpovídat dotazy, a jako bonus zahraje a zazpívá písně z vlastní tvorby. Po skončení besedy proběhne prodej knih a autogramiáda.

Sladké zážitky v Jihlavě

V sobotu bude jihlavský Dělnický dům patřit Cukrářskému festivalu. Jde o soutěžní přehlídku uměleckých cukrářských výrobků, chybět však nebudou ani workshopy, abychom se i my, široká veřejnost, mohli naučit něco nového. Festival bude probíhat od 9 do 17 hodin, vstupné činí v předprodeji 100 korun, na místě 120 korun, studenti zaplatí 50 korun. 

Hana Zagorová zazpívá vJihlavě 

Do krajské Jihlavy v pátek zavítá dáma české populární hudby, zpěvačka, textařka, herečka a moderátorka Hana Zagorová. Doprovodí ji Petr Rezek a skupina Jiřího Dvořáka Boom!Band. Jejich společný koncert startuje v 19.30 hodin v Domě kultury a odborů. Zbývá pár posledních vstupenek za 590 korun.

Program Horáckého divadla  

O víkendu nezahálí ani herci Horáckého divadla Jihlava. V pátek se představí v situační komedii ze současnosti Habaďůra aneb Nájemníci pana Swana. Začátek je v 19 hodin. V pátek můžete zajít na Autopohádky, a to na Malou scénu od 17 hodin. Hra je určena dětem. V sobotu si užijí všichni příznivci milostné klasiky Williama Shakespeara Romeo a Julie. Začátek je v 19 hodin na Velké scéně.

Pelhřimov roztančí rock 

Pelhřimovem zazní v sobotu rocková hudba, a to na Rockovém festivalu Rocksession 2015. Start je naplánován na 20. hodinu. Od 19.30 do 20 hodin je vstup zdarma. Od 20 hodin zaplatíte 99 korun.

Krása Horácka v třebíčském divadle 

Krásné dívky lze spatřit v sobotu v Třebíči, která hostí soutěž krásy Miss Horácka 2015. Druhý ročník soutěže začíná v 19 hodin v Divadle Pasáž. Moderátorem večera bude herec Lukáš Hejlík. Hosty budou Hana Mašlíková a Atmo Music. Součástí večera bude Módní show Salonu Tereza.

Na Škwory do Žďáru

Do Ždáru nad Sázavou můžete vyrazit v sobotu, pokud jste fanoušky kapely Škwor. Své nové album s názvem Hledání identity kapela představí v rámci Škwor / tour - Hledání ID - 2015/16. Koncert startuje ve ždárském kulturním domě v 19 hodin, za vstupenku zaplatíte 290 korun.

Malá kopaná s osobnostmi v Jihlavě

Své síly v přátelském zápase v malé kopané změří v neděli v hale SK Jihlava známé osobnosti nejen z Česka spolu se zástupci krajské Jihlavy. Přijede například Antonín Panenka, Kamil Střihavka, Igor Timko, Jana Adámková, Šárka Ullrichová a Jihlavu bude reprezentovat třeba Oldřich Bakus nebo Vratislav Výborný. Zápas začíná v 10 hodin, za vstupné nic nezaplatíte. 

Na svatého Martina s předstihem do Třeště 

Svátek Martina připadá na příští středu 11. listopadu. V Třešti je však již třináctým rokem tradicí, že svatý Martin projíždí městem vždy v neděli před svými jmeninami. Nejinak tomu bude v letošním roce. Svatý Martin na bílém koni vyjede se svojí družinou v neděli 8. listopadu v 16.30 hodin od třešťské fary. 

Pospěšte si do muzea v Jihlavě 

Už jen pár dní máte na navštívení výstavy Zmizelý svět středověkého hornictví, která je k vidění v jihlavském Muzeu Vysočiny. Výstava představí metody, nástroje a postupy středověké těžby a zpracování stříbrných rud podle nejnovějších archeologických dokladů z Vysočiny. Muzeum můžete navštívit denně kromě pondělí od 9 do 17 hodin, posledním dnem k vidění výstavy o hornictví je úterý 10. listopadu.

Chyběla vám v článku nějaká akce, na kterou by bylo dobré všechny pozvat? Pokud ano, napište nám o ní na e-mail: redakce@jihlavskadrbna.cz či na náš facebook https://www.facebook.com/JihlavskaDrbna
Moc rádi na ni všechny čtenáře pozveme.

Foto: commons.wikimedia.org

Štítky divadlo, Josef Klíma, Jihlava, koncert, Kraj Vysočina, herec, Hana Zagorová, Třebíč, Národní dům (Třebíč), William Shakespeare, Antonín Panenka, Jana Adámková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu? Vypravte se na koncert, Miss Horácka nebo na besedu s Josefem Klímou | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.