Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Beethoven či Verdi zazní na Jarním galakoncertě v Jihlavě. Lidé uslyší operu i filmové melodie

Hned sedm předních sólistů za doprovodu Filharmonie Gustava Mahlera se představí v neděli 7. května v jihlavském Domu kultury a odborů (DKO) na Jarním galakoncertě Filharmonie Gustava Mahlera. Návštěvníci se mohou těšit na hudební výkony jihlavské sopranistky Dany Fučíkové či Miroslavy Časarové. To vše pod taktovkou dirigenta Jiřího Jakeše.

V programu zazní slavná orchestrální, operní, operetní i filmová díla Verdiho, Pucciniho, Rossiniho, Vranického, Beethovena, Dvořáka, Mahlera a dalších.

Předprodej vstupenek probíhá v jihlavském DKO. Prodej bude zahájen 30 minut před začátkem koncertu. Jarní koncert se bude konat v neděli 7. května od 19 hodin.

Filharmonie Gustava Mahlera:

Vznikla v Jihlavě v roce 2003 s původním názvem Komorní filharmonie Vysočina. V roce 100. výročí úmrtí Gustava Mahlera se vedení filharmonie rozhodlo k jejímu přejmenování.

Filharmonie má parametry běžného filharmonického tělesa, které tvoří profesionální hudebníci regionu. Složení orchestru je variabilní – od komorního smyčcového orchestru až po velký symfonický orchestr. Filharmonie Gustava Mahlera má na programu klasické orchestrální koncerty, koncerty se sólisty, komorní koncerty, koncerty pro školy, promenádní koncerty a také koncerty pro města Kraje Vysočina.

Foto www.dedictvivysociny.cz

Štítky Gustav Mahler, koncert, Ludwig van Beethoven, Jihlava, Miroslava Časarová, Jiří Jakeš, orchestr, kultura, opera, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Beethoven či Verdi zazní na Jarním galakoncertě v Jihlavě. Lidé uslyší operu i filmové melodie | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.