Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Jihlavě mohou lidé nahlédnout do zákulisí Horáckého divadla

V Jihlavě mohou lidé v sobotu nahlédnout do zákulisí Horáckého divadla. Během komentovaných prohlídek uvidí vrcholící přípravy na uvedení nového muzikálu Zvonokosy, čeká je také workshop improvizace. Jediná profesionální divadelní scéna na Vysočině se tímto způsobem připojí ke Dnům evropského dědictví. Program je při této příležitosti na sobotu připraven po celé Jihlavě, a také v Telči a v Brtnici. Na dalších místech Vysočiny chystají akce na 12. září, zjistila dnes ČTK od pořadatelů.

V Horáckém divadle se budou prohlídky konat od 09:00 do 13:00. "Novinkou letošního ročníku Dne otevřených dveří bude večerní program," uvedla mluvčí divadla Mirka Kvíčalová. Večer otevřené improvizace začne v 19:00 a stejnou hodinu se lidé na divadelním dvorku mohou zúčastnit výtvarně hudební improvizace. Vstup je bezplatný. "Pro velký zájem však doporučujeme rezervovat si místo na prohlídkách i představeních v předprodeji," uvedla mluvčí.

V Jihlavě se během sobotního Dne otevřených dveří památek budou konat prohlídky s výkladem v šesti kostelích, na věži kostela svatého Jakuba, v historické budově radnice, a také v Muzeu Vysočiny a v Oblastní galerii. Lidé si s průvodcem mohou rovněž projít historické budovy městské knihovny, základní umělecké školy, Dům Gustava Mahlera a podzemí. Vstupné do těchto objektů bude zdarma nebo dobrovolné.

Otevření památek bude v Jihlavě propojeno s Dožínkami - Dnem zemědělců, potravinářů a venkova Kraje Vysočina. Na Masarykově náměstí bude vystaveno zvířectvo i zemědělská technika, lidé tam mohou ochutnat regionální produkty. Program s předáním dožínkového věnce a přehlídkou dechových kapel začne v 10:00.

Bohatá nabídka pořadů s koncerty v kostelech čeká v sobotu také na návštěvníky Telče. Na telčském zámku se uskuteční poslední z letošních prohlídek pro děti. Malí návštěvníci si budou moci vyzkoušet, co všechno musel v 16. století umět mladý šlechtic. Na zámecké terase bude v obnovené premiéře uvedeno představení Tři mušketýři v podání šermířské školy Ballestra. Program plný her připravili památkáři pro rodiny s dětmi v Lannerově domě.

V Brtnici na Jihlavsku se lidé mohou v sobotu vydat na nedalekou zříceninu hradu Rokštejn, kde bude zpřístupněna věž s vyhlídkou. Účastníci se sejdou před radnicí v 09:30.

Zdroj ČTK

Štítky Jihlava, divadlo, Kraj Vysočina, kostel, Telč, Brtnice, Dům Gustava Mahlera, Muzeum Vysočiny Jihlava, den otevřených dveří, Tři mušketýři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě mohou lidé nahlédnout do zákulisí Horáckého divadla | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.