Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Třešťském divadelním jaru bude soutěžit jihlavské Divadlo ATD, a to s komedií Seance

Ve středu 8. března bude v Třešti na Jihlavsku zahájeno tradiční Třešťské divadelní jaro, a to již po šestapadesáté. Na této krajské postupové přehlídce amatérských divadel se letos představí hned 19 divadelních her. Své zastoupení na festivalu bude mít i krajská Jihlava, a to hned dvakrát.

Ve čtvrtek 9. března svou hru divákům předvede Divadlo ATD Jihlava, poslední soutěžní den, tedy, ve čtvrtek 16. března, pak festival vyvrcholí hrou Poker bez esa DS NaKop Tyjátr Jihlava.

S komedií Seance: Lidi jsou naivky, tak proč na tom nevydělat? se porotě ukáže jihlavské Divadlo ATD. Jedná se o autorský text Libora Kabelky, který zmiňovanou hru napsal přímo pro Divadlo ATD. Hlavním důvodem pro vznik této divadelní hry byl nedostatek výběru vhodných dramatických textů, v nichž by ženské postavy převládaly nad mužskými.

Seance je duchařská komedie ze současnosti, jež se vysmívá naivitě a hlouposti lidí, kteří svoje životní peripetie a problémy řeší útěkem mimo reálný svět, a chtějí je vyřešit pomocí seance. Toho využívá podvodnice Emílie Vokůrková, protože dobře ví, že vydělat se dá úplně na všem, tak proč ne na seanci? Podtitul hry „Lidi jsou naivky, tak proč na tom nevydělat?“ o tom jasně vypovídá a ukazuje na dnešní svět plný podvodů a nástrah.

Seanci mohou zájemci vidět ve čtvrtek 9. března v třešťském kulturním domě. Začátek je naplánován na 19.30.

Divadlo ATD Jihlava

Vzniklo na podzim roku 2015 jako společenství lidí zapálených pro amatérské divadlo. Po nelehkých začátcích a mnoha změnách se herecké obsazení nakonec ustálilo. Od února 2016 hraje v takřka nezměněné sestavě. V současné době má 12 členů.

Foto Divadlo ATD

Štítky divadlo, komedie, Jihlava, okres Jihlava, Třešť, festival, divadelní hra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Třešťském divadelním jaru bude soutěžit jihlavské Divadlo ATD, a to s komedií Seance | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.