Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na (Ne)jen operním benefičním koncertě pro hospic se v prostorách ZUŠ Jihlava vybralo přes 5 tisíc korun

V pondělí podvečer proběhl v hudební síni Základní umělecké školy Jihlava v pořadí již druhý benefiční koncert na podporu výstavby lůžkového hospice. Tentokrát šlo o (Ne)jen operní koncert, během kterého zazněly mnohé známé melodie.

Návštěvníci koncertu v akci viděli mezzosopranistku, absolventku Konzervatoře Brno a v současnosti studentku JAMU Marii Mičánovou, dále pak zazpíval tenorista, absolvent pražské konzervatoře a student JAMU Martin Vydra. Večerem provázel další zpěvák, basbarytonista Ondřej Slavičínský, student Mezinárodní konzervatoře Praha. Zpívající na klavír doprovázela Jana Rambousková, absolventka brněnské konzervatoře a studentka HAMU.

Na programu byl různorodý mix známých operních melodií jak z českých luhů a hájů (například z Prodané nevěsty nebo Rusalky), stejně tak zazněly úryvky z Webberových muzikálů Kočky a Fantom Opery, nebo světoznámých klasiků operního žánru - Mozarta, Rossiniho a Verdiho.

Celý večer se nesl v odlehčeném a přátelském duchu, proto během jednotlivých výkonů nechyběly nezvyklé rekvizity jako například notebook, pizza nebo láhev tvrdého alkoholu. To však nemělo vliv za dechberoucí výkony všech čtyř mladých umělců, kteří v závěru přibližně devadesátiminutového vystoupení zaslouženě sklidili veliký aplaus. Přiblížili operu širším masám ne jako náročné, těžko uchopitelné umění, ale jako svižnou jízdu, ve které není o úsměvy nouze.  

Výtěžek pondělního benefičního koncertu vynesl pro potřeby lůžkový hospicu těsně přes 5 tisíc korun. Tento obnos byl předán člence výboru spolu Mezi stromy Ludmile Novotné.

Foto Veronika Ježková

Štítky Jihlava, Janáčkova akademie múzických umění v Brně, Martin Vydra, Konzervatoř Brno, Hudební a taneční fakulta Akademie múzických umění, Praha, Prodaná nevěsta, Fantom opery

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na (Ne)jen operním benefičním koncertě pro hospic se v prostorách ZUŠ Jihlava vybralo přes 5 tisíc korun | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.