Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Další týden bude ve znamení divadelních představení. V Jihlavě proběhne PechaKucha Night

Ve druhém týdnu nového roku si přijdou na své zejména milovníci divadla. Nějaké představení se totiž hraje v podstatě každý den. Nechybí pohádky ani muzikál. Fanoušci kapely Rammstein si jistě vychutnají záznam New Yorkského koncertu, který je vysílán v kinech po celé České republice – na Jihlavu se nezapomnělo. A v pátek se můžete dozvědět něco nového na již čtvrté PechaKucha Night – akci, která prezentuje zajímavé projekty.

Úterý 10. ledna

Jihlava

Autopohádky – Horácké divadlo – 9:00 a 10:00

Divadelní verze pohádek pro předškoláky i školáky hraje „naživo“ písničky od Chinaski a vypráví příběhy o tom, Jak si pan Chrysler koupil šoféra, O Plivníkovi, O princezně, která se nesmála nebo pohádku Účetní a víla.

Středa 11. ledna

Jihava

Guide (Věra Ondrašiková and company) – divadlo DIOD – 19:30

Co se stane, když se spojí moderní tanec a moderní světelné technologie? Světlo je v inscenaci využíváno místo kulis a působivě vytváří obraz utopického světa a podtrhuje silnou atmosféru celého představení.

Fejetony Arifa Salichova v přednesu Josefa Kundery - Café Gustav Mahler – 19:00

Literární večer v kavárně domu Gustava Mahlera představí nové fejetony známého jihlavského autora Arifa Salichova. Před vydáním další knihy tak máte jedinečnou možnost poslechnout si jeho novou tvorbu v přednesu herce Horáckého divadla - Josefa Kundery. Vše s osobní účastí autora.

Čtvrtek 12. ledna

Jihlava

Klaus Mann: Mefisto – Horácké divadlo – 19:00

Divadlo J. K. Tyla. Proč zůstat slušným člověkem? Není smysluplnější prodat svou duši?

Pátek 13. ledna

Jihlava

Dokument Rammstein in Amerika + Koncert z Madison Square Garden – Kino Dukla – 18:00

V jeden jediný den, jeden jediný večer může celá ČR v kinech sledovat cestu Rammstein na vrchol světového showbusinessu. Madison Square Garden, New York - legendární hala uprostřed Manhattanu, domácí hala New York Rangers, a nejvíce prestižní koncertní hala světa. Za pouhých 20 min byl koncert Rammstein vyprodán.

PechaKucha Night Jihlava vol. 4 – Divadlo DIOD – 20:00

Další sada prezentujících, další nevšední zážitky ve formátu 20×20. Čeká vás opět 10 vystupujících z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Perfektní bar a tentokrát trochu míň eklektický DJ, abychom to všechno mohli společně probrat.

Brdečka - Lipský - Balaš - Brousek: Adéla ještě nevečeřela – Horácké divadlo – 19:00

Muzikál. Stejně jako ve slavném filmu se i na jevišti setkáme s detektivem Nickem Carterem, Komisařem Ledvinou, Rupertem von Kratzmar a Květuškou. Nicméně v našem muzikálu bude možná všechno trochu jinak.

Pelhřimov

Pět zemí a pěšky do Říma – Městská knihovna – 17:00

Cestopisný pořad poutníka a cestovatele Patrika Kotrby. Čeká vás vyprávění o italské cestě do Říma, o obecném pěším cestování Evropou, které dalo dohromady 7000 kilometrů a 3 roky na cestách. V přednášce zazní písně, poezie i próza z cest a zároveň bude k vidění mnoho fotografií, propojených s příběhy k nim.

Sobota 14.ledna

Pelhřimov

Karnevalová Pelhřimovská tančírna – KD Máj – 19:00

Opět se můžete těšit na hromadu tance a zábavy a také dalsi tance, které se naučíte ve výukové části. Pelhřimovská tančírna je určena pro všechny, kteří si chtějí jen tak pro radost zatančit, dobře se pobavit a třeba se naučit i něco nového.

Telč

Dokonalá svatba - Panský dvůr Telč – 19:00

Divadelní představení. Situační komedie zkušeného britského dramatika Robina Hawdona, která obletěla od své premiéry v roce 1994 jeviště celé Evropy.

Jihlava

V. Charitativní koncert pro Spolek pro pomoc mentálně a zdravotně postiženým dětem - Kostel Povýšení sv. Kříže – 18:00

Výtěžek koncertu půjde na psychorehabilitační pobyt pro děti, který se koná v srpnu tohoto roku.

Neděle 15.ledna

Třebíč

O šípkové Růžence – Divadlo Pasáž – 16:00

Známá pohádka v inscenaci divadelní společnosti Julie Juršitové.

Pondělí 16. ledna

Jihlava

Jazzový večer: THE NEW TRIO MUH - Divadelní klub Horáckého divadla – 19:30

THE NEW TRIO MUH  tvoří vynikající italský pianista Roberto Magris, jeden z nejlepších evropských kontrabasistů František Uhlíř a česká bubenická legenda Jaromír Helešic.

Autoři | Foto pechakuchaji.cz

Štítky Jihlava, divadlo, koncert, pohádka, Rammstein, divadelní představení, Česko, kino, tanec, představení, Arif Salichov, hudební skupina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Další týden bude ve znamení divadelních představení. V Jihlavě proběhne PechaKucha Night | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.