Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Večerníček v Muzeu rekordů a kuriozit Pelhřimov

Maxipes Fík, Rákosníček, Křemílek s Vochomůrkou, Rumcajs a dalších 27 nejznámějších večerníčkovských postaviček se na prázdniny zabydlí v pelhřimovském Muzeu rekordů a kuriozit. 31 uháčkovaných pohádkových hrdinů, kteří jsou čerstvě zapsáni v České knize rekordů, vytvořila šikovná maminka Lenka Bednářová, která má na svém kontě mimo jiné i další český rekord - Nejrozsáhlejší háčkované dějiny českých zemí.

Od zítřka se malí i velcí zájemci mohou na všechny ty Krtečky, Vlka a zajíce, Boba a Bobka ... přijít podívat do expozice Zlaté české ručičky. Otevřeno je každý den od 9 do 17 hodin a k vidění je zde i největší (čtyřmetrový) plyšák v ČR. Rodiče s dětmi si po prohlídce mohou odpočinout na naší volně přístupné zahradě, na kterou navazuje dětské hřiště.

Večerníček se nám během nedávného festivalu Pelhřimov - město rekordů proběhl i po obou expozicích muzea. Je mu sice letos už 50 let, ale pořád je to čipera. Zahrál si na kytaru ze sirek, okukoval Pražský hrad ze špejlí i čokoládový zámek, maloval dvoumetrovou tužkou ...

A to i proto, že na zmiňovaném 25. ročníku festivalu rekordů a kuriozit byla "tomuto klukovi"udělena prestižní rekordmanská cena v kategorii Světové unikáty z České knihy rekordů. Večerníček je totiž nejdéle vysílaným televizním pořadem pro děti s nejdéle používanou znělkou (která pohádku na dobrou noc dětem uvádí  už od roku 1965). Duchovním otcem a prvním dramaturgem Večerníčka byl Milan Nápravník a výtvarníkem Radek Pilař, hlas Večerníčkovi propůjčil tehdy pětiletý klouček (dnes pětapadesátiletý pán) Michal Citavý.

Zdroj: Míra Marek, Agentura Dobrý den

Štítky Muzeum rekordů a kuriozit, Pelhřimov, rekord, Rumcajs, dějiny Česka, O krtkovi, Česko, Radek Pilař, Milan Nápravník, festival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Večerníček v Muzeu rekordů a kuriozit Pelhřimov | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.