Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nevídaný fotbalový fenomén: Rozhodčí s největším počtem odpískaných utkání

V souvislosti s blížím se Mistrovstvím Evropy v kopané hráčů do 21 let si Agentura Dobrý den Pelhřimov připravila další rekod, který bude zapsán do České knihy rekordů a kuriozit.

V zahradě expozice Zlaté české ručičky Muzea rekordů a kuriozit se právě teď koná představení rozhodčího Jaromíra Čejky. Ten v těchto dnech zakulatí počet fotbalových zápasů, které odřídil, na neuvěřitelný počet šesti tisíc a bude tak zapsán do České knihy rekordů jako fotbalový rozhodčí s absolutně nejvyšším počtem utkání.

Sedmasedmdesátiletý Jaromír Čejka z Třebíče - Boroviny se stal fotbalovým rozhodčím roku 1963 a tuto funkci vykonává již 53 let. Během této doby jeho výkony zhlédlo dva a tři čtvrtě miliónu diváků, nařídil více než tisíc a z pozice rozhodčího viděl 27.517 gólů, přičemž nejrychlejší gól uznal už ve 30. vteřině utkání. V zápase Bohemians Praha - VSS Košice nařídil 4 penalty a vyrovnal tím rekord nejvyšší soutěže z r. 1936. Třikrát byl inzultován. Pískal též 31 duelů (včetně evropských pohárů) před televizními kamerami, za zápasy najezdil přes 300 tisíc kilometrů (bez nehody).

Jak uvedl prezident agentury, Míra Marek, všichni milovníci fotbalu si přijdou na své. Jaromír Čejka totiž přivezl své rozhodcovské dresy, píšťalky, ale především kroniku - knihu svého fotbalového života s množstvím dobových záznamů a výstřižků.

Štítky fotbal, rekord, Evropa, Pelhřimov, Muzeum rekordů a kuriozit, Bohemians 1905, Česká kniha, Třebíč, Košice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nevídaný fotbalový fenomén: Rozhodčí s největším počtem odpískaných utkání | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.