Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihlavskou anketu Horáckého divadla Horác ovládli herci Stejskal a Schreiberová

Hercem uplynulé sezony jihlavského Horáckého divadla se podle diváků stal Zdeněk Stejskal. Mezi herečkami pak veřejnost poslala nejvíce hlasů Lence Schreiberové. Stali se tak vítězi nejsledovanějších kategorií divácké ankety Horác, v níž diváci vybírali nejúspěšnější interprety a představení z minulé sezony. Vítězové přebrali ceny na včerejším slavnostním večeru.

Stejskal v sezoně 2015 až 2016 ztvárnil například historickou postavu krutého politického reformátora Savonaroly, jenž vládl na přelomu středověku a novověku městskému státu Florencie. Dále se herec Horáckého divadla představil například ve hrách Romeo a Julie, Splašené nůžky nebo Zvonokosy. V těchto třech představeních v minulé sezoně hrála rovněž Schreiberová. Dále ji diváci mohli vidět jako Médeiu ve stejnojmenné hře.

Ocenění v anketě Horác dnes rovněž získala Vladimíra Čapková, která se stala Mladým talentem sezony. Diváci pak zvolili jako inscenaci sezóny hru Splašené nůžky.

Na rozdíl od minulých let, kdy se výsledky ankety prezentovaly víceméně uvnitř divadla, se letos vyhlášení uskutečnilo při společenském večeru.

Autoři | Foto www.ikrajvysocina.cz

Štítky divadlo, herec, anketa, představení, Romeo a Julie, Médeia, Florencie, středověk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavskou anketu Horáckého divadla Horác ovládli herci Stejskal a Schreiberová | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.