Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dny evropského dědictví otvírají památky. Mnohé z nich lidé mohou navštívit zdarma

Tento a ještě i příští víkend mají lidé možnost navštívit díky Dnům evropského dědictví v Kraji Vysočina nejrůznější památky . Na mnohé z nich bude vstup zdarma, v některých budou speciálně připravené prohlídky nebo budou otevřeny běžně nepřístupné prostory.

Sobota 3. září

Muzeum Vysočiny Jihlava ve spolupráci s městem Jihlava nachystalo komentované prohlídky v kostele sv. Jakuba Většího, dále pak v v Minoritském kostele Nanebevzetí Panny Marie a v kostele Povýšení sv. Kříže. V prostorách radnice se uskuteční přednáška akademického malíře Martina Kosa Jihlava ve fotografiích včera a dnes.

Své prostory ukázalo veřejnosti i Horácké divadlo Jihlava, a to během celého dopoledne.

Oblastní galerie Vysočiny v Jihlavě nabízí po celý den vstup zdarma.

Sobota 10. září

Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod  od 9 do 16 hodin společně s městem zajistí otevření klášterního kostela sv. Rodiny a Štáflovy bašty a Havlíčkova domu, kde bude kromě aktuální výstavy o peruánské Amazonii volně přístupná i expozice Karla Havlíčka Borovského, od jehož narození si letos připomínáme 195 let.

Prohlídku zdarma lidem nabídne také Muzeum Vysočiny Pelhřimov. Bez placení budou moci lidé navštívit také šatlavu.

Hrad Kámen si v tento den mohou lidé prohlédnout za mimořádně snížené vstupné.

Muzeum Vysočiny Třebíč zpřístupní stálou expozici Lidé. Místa. Osudy. pro veřejnost zdarma, stejně jako galerii Tympanon.  

Horácká galerie v Novém Městě na Moravě nabízí vstup zdarma od 9 do 17 hodin a v 10 a ve 14 hodin komentované prohlídky. V 16 hodin proběhne vernisáž výstavy Václav Malina.

Havlíčkobrodská Galerie výtvarného umění bude zdarma nabízet  prohlídku objektu galerie a aktuální výstavy. Navíc je pro zájemce připravena ve 14 hodin komentovaná prohlídka výstavy Příběhy brodských domů.

Foto www.vyletnik.cz | Zdroj Krajský úřad Kraje Vysočina

Štítky Dny evropského dědictví, výstava, Kraj Vysočina, Nanebevzetí Panny Marie, galerie, Jihlava, Muzeum Vysočiny Jihlava, Horácké divadlo Jihlava, Karel Havlíček, Oblastní galerie Vysočiny v Jihlavě, Karel Havlíček Borovský, Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dny evropského dědictví otvírají památky. Mnohé z nich lidé mohou navštívit zdarma | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.