Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dnešní noc bude patřit Literatuře

NOC LITERATURY 2015 pořádá na Vysočině Městská knihovna Jihlava a Galerie výtvarného umění v Havlíčkově Brodě ve spolupráci s Krajskou knihovnou Vysočiny a Kavárnou U Notáře. Známý literární happening netradičním způsobem přiblíží současnou evropskou literaturu v nových českých překladech. Série veřejných čtení se uskuteční během jednoho večera na atraktivních či běžně nedostupných místech měst.

V Jihlavě se budou čtení konat paralelně na všech uvedených místech od 19 do 21 hodin v půlhodinových intervalech  (19.00, 19.30., 20.00 a 20.30). Sami si můžete zvolit pořadí míst, která během večera navštívíte. O čtení se postarají herci Horáckého divadla. Richard Vokůrka přečte z knihy Back Up u Brány Matky Boží. Stanislav Gerstner pak knihu Místnost přímo v knihovně. A Zdeněk Dryšl bude číst ve velké gotické síni jihlavské radnice z knihy Gerron.

V Havlíčkově Brodě se můžete čtení zúčastnit od 18 do 22 hodin a to v hodinových intervalech. Lenka Schreiberová, členka Horáckého divadla Jihlava, bude číst Jonase Karlssona v Kavárně U Notáře. Radek Novotný, muzikálový herec a zpěvák Městského divadla Brno, přečte v galerii výtvarného umění Kokoschkovu loutku. Moderátorka Českého rozhlasu Tereza Stýblová pak z knihy Accabadora přečte přímo v knihovně.

Ideou projektu je představit během jednoho večera současnou evropskou literaturu v překladu do místního jazyka, v podání známých osobností či herců. Projektu se aktuálně účastní 75 měst 13 zemí. Níže naleznete informace o programu ve svém městě.

Noc literatury organizují Česká centra, ve spolupráci s pražským sdružením evropských kulturních institutů sítě EUNIC a kulturními odděleními zahraničních velvyslanectví.

Projektu se účastní kromě Prahy a Jihlavy dalších 34 měst v České republice.

Foto: flickr

 

Štítky čtení, noc, akce, Jihlava, knihovna, Kraj Vysočina, literatura, kniha, Havlíčkův Brod, Galerie výtvarného umění v Ostravě, herec, projekt, Jonas Karlsson, Radek Novotný, Brána Matky Boží (Jihlava)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnešní noc bude patřit Literatuře | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.