Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Horácké divadlo v Jihlavě zakončí sezonu rodinnou pohádkou Kocour v botách

Premiérou rodinné pohádky Kocour v botách zakončí Horácké divadlo v Jihlavě svou letošní 76. sezonu. Pohádku uvede v sobotu 25. června. Hru Vladimíra Zajíce v dramaturgii Barbory Jandové s herci připravuje režisérka Kateřina Dušková. V roli Kocoura se představí Ondřej Šípek, postavu Principála Legranda ztvární Jakub Škrdla.

Dramatizací bretaňské pohádky z pera francouzského klasika Charlese Perraulta existuje celá řada. Hraje se činoherně i loutkově, známý je i film. Dramaturgie Horáckého divadla se rozhodla pro divadelní adaptaci Vladimíra Zajíce, který Kocoura v botách napsal jako divadlo na divadle.

Diváci budou sledovat příběh kočovné rodiny komediantů vracejících se z Francie do Čech. „Starý příběh o chytrém kocourovi, který svému pánovi pomohl ke štěstí, se v jejich podání stává příběhem o tom, jak přežít, nevzdat se, jak se uživit a jak obstát,“ uvedla Jandová.

Autorkou scény a kostýmů je principálka Divadla Continuo Helena Šťouračová.  Hudebně na představení spolupracoval Antonín Vidlák, který text obohatil původními dětskými francouzskými písničkami a nápěvy.

V dalších postavách komediantské rodiny se představí Lukáš Matěj, Richard Vokůrka, Daniel Ondráček a Stanislav Gerstner. Jedinou ženskou roli ztvární nová posila souboru Šárka Býčková, absolventka divadelní fakulty brněnské JAMU.

Premiéra pohádky Kocour v botách začne na velké scéně Horáckého divadla v sobotu 25. června v 15:00.

Autoři | Foto www.hdj.cz

Štítky divadlo, Kocour v botách, pohádka, Jihlava, Charles Perrault, Francie, Česko, Divadlo Continuo, Janáčkova akademie múzických umění v Brně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Horácké divadlo v Jihlavě zakončí sezonu rodinnou pohádkou Kocour v botách | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.