Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Romské tance opět rozhýbou Jihlavu. Tento rok již po deváté

Amen khelas, tak zní název velké taneční soutěže v (nejen) romských tancích. Již podeváté ji v Jihlavě pořádá Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Erko při Oblastní charitě Jihlava. Soutěž je otevřena veřejnosti a koná se ve čtvrtek 19. května od 15 hodin v DKO Jihlava. Přihlášeno je 25 tanečních skupin i jednotlivců.

 „Amen Khelas  - v překladu, my tančíme´ - je tohoto druhu největší taneční soutěž na Vysočině. Vystoupí tu děti a mládež převážně romského etnika. Soutěžící předvedou tradiční romské, ale i moderní tance,“ řekla Michaela Makáňová, hlavní organizátorka akce.

Kromě 20 tanečních skupin z Erka se soutěže zúčastní další služby Oblastní charity Jihlava - Terénní programy SOVY Jihlava, Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež ZASTÁVka Telč a Nízkoprahový klub Vrakbar Jihlava. Přihlášena jsou i další zařízení z celé Vysočiny – Denní centrum Žďár nad Sázavou, Komunitní centrum pro mládež Ambrela Třebíč a Dům dětí a mládeže Jemnice Junior.

Program zpestří svým vystoupením i malé děti z charitního Klubíčka – sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi. Průběh soutěže oživí svými vstupy DJ Dáda.

Do poroty letos usednou mimo jiných:  Miloš Vystrčil - senátor Parlamentu ČR, Radek Vovsík - ředitel Dětského domova se školou,  Zuzana Fialová - zástupce ředitele Charity pro služby sociální prevence, P. Vojtěch Vagáj – první český romský kněz, Tina Tesařová a Veronika Dufková - trenérky tance z tanečního souboru Street Busters, vítěz ve starší kategorii Amen Khelas 2010 a Dáda Drevňák - DJ, producent a promoter.

Akce je otevřena široké veřejnosti.

Tisková zpráva | Foto Oblastní charita Jihlava

Štítky Jihlava, tanec, taneční soubor, soutěž, Kraj Vysočina, Miloš Vystrčil, Zuzana Fialová, Parlament České republiky, Telč, Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Romské tance opět rozhýbou Jihlavu. Tento rok již po deváté | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.