Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Řidič s téměř třemi promile boural. Poškodil zastávku a další auto, lhal policistům

V úterý 5. prosince na Žďársku havaroval silně opilý řidič. Při nehodě poškodil třeba směrové sloupky, konstrukci na autobusové zastávce a ještě další osobní auto. Řidič policistům nadýchal téměř tři promile alkoholu.

K nehodě došlo kolem třinácté hodiny, a to na silnici II/392 na Žďársku. Sedmadvacetiletý řidič s osobním vozidlem Daewoo Matiz projížděl po silnici od Velkého Meziříčí a jel směrem k obci Dolní Heřmanice. Při projíždění táhlou levotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy a se svým autem na mokré vozovce přejel vpravo na sněhem pokrytou krajnici, kde narazil přední částí vozidla do dvou směrových sloupků.

„Následně s vozidlem přejel na travnatý ostrůvek u areálu místní firmy, kde narazil do kovové konstrukce autobusové zastávky, kovové konstrukce reklamního poutače firmy a keřové porostu. Odsud následně vozidlo přejelo do areálu firmy, kde narazilo do zadní části zaparkovaného vozidla Škoda Fabia,“ pokračuje ve výčtu škody Dana Čírtková, krajská policejní mluvčí.

Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče a spolujezdce z osobního vozidla, kteří byli z místa dopravní nehody převezeni na ošetření do nemocnice. K nehodě byli přivoláni policisté, kteří řidiči provedli test na alkohol. Naměřili mu 2,73 promile alkoholu v dechu, pozitivní výsledek měla také opakovaná dechová zkouška – 2,19 promile.

„U řidiče bylo ve zdravotnickém zařízení zajištěno provedení lékařského vyšetření, které bylo spojené s odběrem krve.  Policisté  provedli  dechovou zkoušku také u spolujedoucího z vozidla, protože oba muži se snažili zpočátku tvrdit, že vozidlo neřídili. Výsledek dechové zkoušky byl také pozitivní  - 2,79 promile  alkoholu v dechu. V rámci dalšího šetření okolností nehody policisté zjistili, že řidič má platnou blokaci řidičského oprávnění a v příslušných databázích je tedy vedený jako neřidl,“ říká Čírtková.

Škoda na havarovaných vozidlech i poškozeném majetku byla vyčíslena na 92 tisíc korun. Dopravní nehodu policisté dále vyšetřují.

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, alkohol, promile, poškození, havárie, okres Žďár nad Sázavou, dopravní nehoda, Chevrolet Spark, Velké Meziříčí, Dolní Heřmanice, Škoda Fabia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Řidič s téměř třemi promile boural. Poškodil zastávku a další auto, lhal policistům | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.