Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sexuolog Petr Weiss dostal za nehodu s dvěma úmrtími podmínku. Dva roky nesmí řídit

Sexuolog Petr Weiss souzený za nehodu, při níž zemřeli dva lidé a další člověk byl těžce zraněn, dostal dnes u Okresního soudu v Pelhřimově podmíněný trest dva roky a šest měsíců s odkladem na tři roky a dvouletý zákaz řízení. Rozsudek není pravomocný, státní zástupce i obhájce si ponechali lhůtu na rozmyšlenou. Weiss se vyhlášení rozsudku nezúčastnil.

Nehoda se stala loni 16. září kolem 17:00 na Pelhřimovsku. Weiss jel ve voze Jaguar od Rynárce po silnici třetí třídy směrem k obci Houserovka. Při projíždění zatáčkou nezvládl řízení a pravými koly se dostal vpravo mimo silnici. Pak přejel do protisměru, kde se čelně srazil s protijedoucím osobním autem Ford Focus. Pětapadesátiletý řidič zemřel na místě, jeho pětadvacetiletá dcera cestující na zadním sedadle, která nebyla připoutaná bezpečnostním pásem, podlehla těžkému zranění o dva dny později v nemocnici. Těžce zraněna byla i devětačtyřicetiletá řidičova manželka na předním sedadle.

Obžaloba vinila Weisse ze způsobení smrti a těžké újmy na zdraví z nedbalosti, hrozilo mu až šestileté vězení. Státní zástupce Karel Váňa dnes v závěrečné řeči navrhoval trest na spodní hranici se čtyřletou podmínkou, zákaz řízení rovněž na čtyři roky, peněžitý trest i náhradu škody pozůstalým. Podle jeho názoru nebylo nutné společnost před obžalovaným chránit. „Je řádný občan. Porušil své povinnosti a je za to dosud nepravomocně odsouzen, ale není na místě, aby byl ve výkonu trestu odnětí svobody,“ řekl Váňa novinářům.

Podle Weissova obhájce Josefa Vostrejše nebylo prokázáno, že by obžalovaný porušil zákon. Příčinou nehody byl podle něj stav vozovky, a proto navrhoval úplné zproštění obhajoby.

Weiss při zahájení líčení prohlásil, že pozůstalým nabídl okamžitě finanční výpomoc ve výši 250 tisíc korun, což prý rodina bez udání důvodu neakceptovala. Zmocněnec pozůstalých Jan Cholenský požadoval odškodné 20 milionů korun, jeho výši považoval za přiměřenou. Podle soudce Jiřího Zacha se pozůstalí mohou domáhat odškodnění v občanskoprávním řízení.

Autoři | Foto Shutterstock

Štítky Petr Weiss, rozsudek, soud, podmínka, úmrtí, nehoda, havárie, Pelhřimov, Jaguar Cars, Karel Váňa, okres Pelhřimov, Rynárec, Jiří Zach, Ford Focus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sexuolog Petr Weiss dostal za nehodu s dvěma úmrtími podmínku. Dva roky nesmí řídit | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.