Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

FOTO: Zatím neznámý vandal přepůlil lano u vleku na Šacberku. Sezonu by to nemělo ohrozit

Zatím neznámý vandal řádil v lyžařském areálu Šacberk, konkrétně přeťal lano u lyžařského vleku. Případem se začali zabývat policisté.

 „Vypadá to tak, že lano někdo naříznul, pod vlastní váhou pak prasklo,“ popsal možný průběh dosud neobjasněné události náměstek primátora pro správu městských realit Radek Popelka.

Podle záznamů z bezpečnostních kamer ten, kdo se do dělení lana pustil, buď dobře věděl, co dělá, nebo měl obrovské štěstí. „Lano vleku je hodně napnuté, po prasknutí se vymrštilo a odletělo do velké dálky. Pokud by jeho konec někoho zasáhl, následky by byly tragické,“ usuzuje provozovatel městské sjezdovky Pavel Havlíček.

Na místě je mluvit o opravdovém štěstí, protože ačkoliv se vždy před sezónou i v průběhu sezóny provádí kontrola vleku, nikdo z vedení města ani z řad provozovatele nechce domýšlet, co se mohlo stát, kdyby k prasknutí naříznutého lana došlo v době plného provozu sjezdovky.

 „Vlek patří městu, které také bude muset uhradit opravu. Účet bude minimálně v řádech desítek tisíc korun,“ uvedl Radek Popelka.

Odbor správy realit ihned začal jednat se specializovanou firmou o zapletení lana a uvedení vleku do provozu. Oprava by se měla stihnout do začátku lyžařské sezóny.

Případem se nyní zabývají policisté. Pachatel si může posedět za mřížemi až jeden rok.

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky lano, Šacberk, vlek, vandal, Radek Popelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Zatím neznámý vandal přepůlil lano u vleku na Šacberku. Sezonu by to nemělo ohrozit | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.