Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

„Kolotočář“ na Mrkvancové pouti nevrátil nalezený mobil majiteli. Zřejmě skončí u soudu

O uplynulém víkendu se konala v Polné na Jihlavsku tradiční Mrkvancová pouť. A právě na ní museli v neděli 10. září policisté řešit netradiční případ. Jeden z návštěvníků pouti ztratil svůj mobilní telefon, včetně pouzdra, v němž měl ještě i platební karty. Telefon našel devatenáctiletý muž, obsluha jedné z atrakcí, místo ale aby ho vrátil, tak si ho nechal pro vlastní potřebu.

Muž, který telefon ztratil, se ihned po svém zjištění k atrakci vrátil, ptal se i zmiňované obsluhy, ale svůj telefon zpět nedostal, vše proto oznámil policii. Ta zjistila, že si telefon opravdu nechal muž, který atrakci obsluhoval. Majiteli, který se na něho dotazoval, ale nález popřel a místo toho si mobilní telefon nechal. Vyhodil platební karty i SIM karty a telefon předal dalšímu muži, u kterého měl finanční dluh, jako zástavu. Mobilní telefon v hodnotě necelých šesti tisíc korun tento muž ihned po tom, co se dozvěděl o jeho skutečném původu, vydal a telefon se tak vrátil zpět jeho majiteli,“ říká ke krádeži telefonu v Polné Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Devatenáctiletý „kolotočář“ je tak nyní podezřelý ze spáchání přečinu zatajení věci a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Dle vyjádření Kroutilové případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

Foto pixabay.com

Štítky krádež, pouť, Polná, obsluha, mobilní telefon, Mrkvancová pouť, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

„Kolotočář“ na Mrkvancové pouti nevrátil nalezený mobil majiteli. Zřejmě skončí u soudu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.