Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Mladý muž útočil pěstmi na chlapce, nyní už je ve věznici

Ve vazební věznici skončil muž, který v Jihlavě fyzicky napadal chlapce ve věku kolem patnácti let. Ve všech případech si vybral na ulici náhodného hocha, kterého poté bezdůvodně napadl údery pěstí a někdy i kopy nohou. K útokům došlo v druhé polovině září a poté na konci října. Napadení chlapci museli vyhledat lékařské ošetření, bez nutnosti hospitalizace. Útočníka policisté vypátrali a zahájili jeho trestní stíhání. Osmnáctiletý muž byl obviněn ze spáchání tří trestných činů, na podaný návrh byl vzat do vazby.

K prvním třem napadením došlo v úterý 22. září, ke čtvrtému o dva dny později. Nejprve byl v odpoledních hodinách napaden na autobusovém nádraží chlapec, kterého útočník bezdůvodně opakovaně udeřil pěstí a poté z místa utekl. Ve stejný den o přibližně dvě hodiny později násilník napadl dva chlapce v blízkosti dětského hřiště.

Ve čtvrtek 24. září došlo k útoku na Masarykově náměstí. Cílem se pro násilníka stal i v tomto případě náhodný chlapec, který byl před provozovnou občerstvení. Útočník ho opakovaně udeřil pěstí, srazil ho na zem a kopl. Pokračování napadení chlapce zabránil svědek, který na násilníka zakřičel a muž utekl. Napadený chlapec utrpěl zranění v obličeji, které si vyžádalo lékařské ošetření.

Ihned po přijetí oznámení o napadeních začali případy prověřovat policisté. Místa činů vždy pečlivě ohledali, zadokumentovali a provedli důkladné šetření. Policisté podezřelého v krátké době vypátrali, zjistili, že se jedná o osmnáctiletého muže z Jihlavy. Na základě shromážděných důkazů zahájili jeho trestní stíhání. „Osmnáctiletý muž byl obviněn ze spáchání přečinu ublížení na zdraví, přečinu výtržnictví a přečinu ublížení na zdraví spáchaného na dítěti mladším patnácti let,“ oznámill npor. Ing. Bc. Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality. Stíhán byl obviněný muž na svobodě a případ kriminalisté dále vyšetřovali.

Na začátku října byl osmnáctiletý muž odsouzen za jinou trestnou činnost k podmíněnému trestu odnětí svobody se zkušební dobou na dva roky. Přesto, že byl ve zkušební době podmíněného odsouzení a vyšetřován v souvislosti s násilnými trestnými činy spáchanými v září, dopustil se muž minulý týden dalších dvou napadení.

Nejprve na ulici v blízkosti centra města fyzicky napadl chlapce, který šel v tu dobu po chodníku. Napadeného udeřil pěstí a ještě ho kopl, poté se chlapci podařilo utéct a útočník odešel. Následně násilník napadl bezdůvodně dalšího chlapce v blízkosti zimního stadionu. Opakovaně ho udeřil pěstí. Poté co na útočníka zakřičel náhodný kolemjdoucí, násilník z místa utekl. Napadený chlapec vyhledal pomoc v blízkém zimním stadionu, jehož správce ho odvez na ošetření do nemocnice.

Ještě ten den kriminalisté osmnáctiletého muže zadrželi. Policejní komisař rozšířil jeho trestní stíhání o další spáchané trestné činy a podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Soud rozhodl o jeho vzetí do vazby a poté muže policisté převezli do věznice.

Štítky trestní stíhání, Jihlava, napadení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladý muž útočil pěstmi na chlapce, nyní už je ve věznici | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.