Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kriminalisté dopadli muže, který vyráběl a distribuoval pervitin

Kriminalisté dopadli šestačtyřicetiletého recidivistu, který na Jihlavsku a Jindřichohradecku vyráběl a distribuoval pervitin. Při domovní prohlídce zajistili varnu pervitinu, rostliny konopí a hašiš. Muž byl vzat do vazby, hrozí mu trest odnětí svobody na dva roky až deset let. To dnes řekla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Muž byl zadržen začátkem týdne nedaleko Dačic na Jindřichohradecku. V minulosti byl už pětkrát soudně trestán, z toho dvakrát byl odsouzen za drogovou trestnou činnost. Z věznice byl propuštěn loni v říjnu. 

Kriminalisté muže obvinili z toho, že si na přelomu loňského a letošního roku opatřil předměty a chemikálie určené k nedovolené výrobě drog. V té době bydlel v rodinném domě v obci na Telčsku, kde s výrobou drog začal. "V lékárnách si nakupoval léky a poté z nich získával pervitin. Vyrobenou drogu sám užíval, nebo ji poskytoval dalším osobám. Když se letos na jaře přestěhoval, pokračoval s výrobou drogy v rodinném domě v obci na Jindřichohradecku," uvedla mluvčí.

Muž získal desítky gramů pervitinu. Vyrobenou drogu distribuoval dalším osobám, pervitin prodával, nebo ho poskytoval zdarma. V místě svého bydliště také pěstoval konopí. Z části rostlin vyrobil v srpnu hašiš. Kriminalisté případ dále vyšetřují.

Zdroj: ČTK

Štítky metamfetamin, okres Jindřichův Hradec, droga, okres Jihlava, Dačice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté dopadli muže, který vyráběl a distribuoval pervitin | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.