Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

U Obrataně se ráno srazil vlak s osobním autem. Řidič fordu nerespektoval výstražná světla

AKTUALIZOVÁNO 11:25: Na železničním přejezdu u Obrataně na Pelhřimovsku se dnes před pátou hodinou ranní srazil osobní vlak s automobilem. Ve vlaku cestovalo pět lidí, podle policejní mluvčí z Vysočiny Dany Čírtkové nebyli zraněni. V osobním vozidle zůstal zaklíněný řidič, který cestoval sám. Silnice I/19 mezi Jihlavou a Táborem byla v místě nehody uzavřena.

Zastavil se i provoz vlaků, mezi Obrataní a Pořínem cestující vozily autobusy. Objízdné trasy byly obousměrně zrušeny v 09:35, železniční doprava byla podle webu Českých drah obnovena v 11:00.

Policisté přijali informaci o nehodě deset minut před 5:00. Řidič automobilu Ford Mondeo jel ve směru od Pelhřimova na Tábor a na železniční přejezd vjel, když svítila červená výstražná světla. Jeho vůz narazil do zadní části vlaku jedoucího na Tábor.

Těžce zraněného řidiče zdravotnická záchranná služba transportovala do nemocnice v Českých Budějovicích.  „Devětatřicetiletý řidič byl při vědomí, zranění neohrožuje jeho život,“ řekla ČTK ředitelka krajských záchranářů Vladislava Filová.

Provoz v blízkosti nehody komplikovala další nehoda, která se stala v 6:20.  Řidič nákladního vozidla se snažil na silnici otočit a sjel s vozidlem zadními koly do příkopu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky nehoda, vlak, auto, zranění, výstražná světla, Obrataň, Kraj Vysočina, Jihlava, Tábor, okres Pelhřimov, havárie, České dráhy, Nemocnice České Budějovice, Ford Mondeo, Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Obrataně se ráno srazil vlak s osobním autem. Řidič fordu nerespektoval výstražná světla | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.