Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na dálnici D1 končí opravy úseků Psáře - Soutice a Měřín - Velké Meziříčí

Na dálnici D1 zprovozňuje Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) další dva opravované úseky. Mezi Měřínem na 134. kilometru a Velkým Meziříčím na 141. kilometru odstraní dělníci poslední dopravní omezení 16. listopadu. Po dálnici mezi Psáři a Souticemi ve Středočeském kraji jezdí auta už od konce října, protože se tam podařilo práce urychlit o tři týdny, sdělil mluvčí ŘSD Jan Rýdl. Od soboty 11. listopadu je D1 volně průjezdná také na 178. kilometru u Ostrovačic, kde dopravu zdržovala rekonstrukce mostu.

„V rámci modernizace nyní zůstávají v realizaci celkem čtyři úseky, na kterých budou práce opět pokračovat po zimní technologické přestávce,“ uvedl mluvčí. Další čtyři úseky dálnice mezi Prahou a Brnem by stavební dělníci měli začít nově opravovat příští rok. „Přesné termíny zahájení budou záviset na průběhu výběrových řízení a na případném napadání stavebních povolení,“ doplnil Rýdl.

Úsek dálnice mezi exity 49 Psáře a 56 Soutice měřící 7,7 kilometru opravovalo sdružení firem MTS a Swietelsky, podle smlouvy by stavba měla stát 929 milionů korun bez daně.

Mezi Měřínem a západním sjezdem z dálnice u Velkého Meziříčí na Vysočině pracuje sdružení firem Eurovia CS a Strabag, hodnota této zakázky týkající se modernizace 7,2 kilometru dálnice převyšuje miliardu korun. Mluvčí ŘSD uvedl, že dopravní omezení tam skončí příští čtvrtek ráno, aby byla dálnice volně průjezdná v odpolední špičce před státním svátkem.

Od července je volně průjezdná další čerstvě opravená část dálnice mezi Velkou Bíteší a Devíti Kříži. Na jaře se stavební dělníci vrátí na rozpracované dálniční úseky Ostředek - Šternov, Hořice - Koberovice, Jihlava - Velký Beranov a Velké Meziříčí - Lhotka.

Práce na rekonstrukci dálnice jsou podle ŘSD zhruba v polovině. Celá oprava D1, jež začala na přelomu jara a léta 2014, má být dokončena v roce 2020.

Autoři | Foto www.dalnice-silnice.cz

Štítky dálnice, D1, opravy, omezení, rekonstrukce, exit, Velké Meziříčí, Soutice, Měřín, Dálnice D1, Ředitelství silnic a dálnic, Středočeský kraj, Ostrovačice, Praha, Telekom Srbija

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na dálnici D1 končí opravy úseků Psáře - Soutice a Měřín - Velké Meziříčí | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.