Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Výpadovka na Pelhřimov se o víkendu opět uzavře. Silničáři položí finální vrstvu asfaltu

O nadcházejícím víkendu se budou musit řidiči opět obrnit trpělivostí. Po necelém měsíci bude totiž opět po celou sobotu a neděli uzavřená celý výpadovka směrem na Pelhřimov. Konkrétně bude zcela neprůjezdný opravovaný úsek mezi autobazarem a kruhovým objezdem. Důvodem je pokládka finální asfaltové vrstvy.

Oficiální objízdná trasa je naplánovaná ve směru z Jihlavy přes Rančířov, Čížov, Vílanec, Suchou, Prostředkovice, Stonařov, Třešť, Jezdovice, Salavice a Kostelec. V součtu to znamená prodloužení trasy o třicet kilometrů. Stejná trasa bude samozřejmě průjezdná i v opačném směru. Druhou oficiální možností je pak trasa přes Ježenou a Vyskytnou. Objížďka je však možná jen pro vozidla do výšky 3,3 metrů.

V pondělí 11. září následně začnou opravy další etapy silnice II/602. Stavbařům zbývá upravit úsek mezi autobazarem a odbočkou na Hosov u čerpací stanice. „Poslední zbývající úsek bude opravován stejným postupem jako předcházející, to jest uzavírka vždy levého, nebo pravého jízdního pruhu opravovaného úseku. Provoz bude veden v jednom jízdním pruhu střídavě za řízení světelným signalizačním zařízením v délce 1300 metrů,“ řekla k opravám vedoucí krajského odboru dopravy Hana Strnadová.

Poslední úplná uzavírka dokončující tento úsek, a tím i celou opravu silnice II/602 je naplánována na víkend 30. září až 1. října Kompletní zprovoznění celého úseku se předpokládá do konce října.   

Foto Lenka Dvořáková

Štítky uzavírka, výpadovka, Pelhřimov, silničáři, opravy, oprava, Jihlava, Třešť, Kostelec, Čížov, Stonařov, Rančířov, Vílanec, Jezdovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výpadovka na Pelhřimov se o víkendu opět uzavře. Silničáři položí finální vrstvu asfaltu | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.