Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Auta se po novém obchvatu projedou v roce 2017

Mezi Ústrašínem a Libkovou Vodou panuje již několik týdnů čilý pracovní ruch. Těžká technika mění tamní krajinu k nepoznání. Začíná tam vznikat obchvat Božejov-Ondřejov-Pelhřimov. Tato přeložka má výrazně ulevit od provozu obcím, které leží na hlavním tahu I/34.

„Výstavbou přeložky této komunikace dojde k výraznému omezení negativních vlivů na obyvatelstvo dotčených obcí. Technické řešení také maximálně eliminuje všechny nežádoucí účinky na životní prostředí,“ říká generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic Jan Kroupa.

Dlouho očekávaná stavba byla zahájena 16. dubna letošního roku. Kompletně hotovo by mělo být za 31 měsíců, což znamená, že řidiči by se po obchvatu mohli poprvé projet v roce 2017.

Během jednatřiceti měsíců vznikne 5397 metrů dlouhý úsek o ploše vozovek 60 500 metrů čtverečních. Součástí obchvatu budou dvě mimoúrovňové křižovatky a celkem devět přemostění.

„Trasa je navržena tak, aby bylo dosaženo plynulého prostorového vzhledu, především sladěním směrového a výškového řešení, což bylo ověřeno i perspektivními pohledy do trasy ve směru a proti směru jízdy řidičů,“ píše se v informačním letáku, který ke stavbě vydalo Ředitelství silnic a dálnic.

Dočká se i Pelhřimov

Náklady na vybudování obchvatu Božejov-Ondřejov.Pelhřimov se vyšplhají na více než 448 milionů korun.
Nová trasa se napojí na již fungující úsek stavby Nová Ves-Božejov a vyústí u Myslotína. Na tento konec by měl v budoucnu navázat západní obchvat Pelhřimova. „Ten propojí silnice I/34 a I/19. V současné době se zpracovává potřebná dokumentace. Výstavba by se podle předpokladů měla uskutečnit v letech 2020 až 2022,“ nastiňuje mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Nina Ledvinová.

Napsala: Nela Kyselová

Štítky Ústrašín, Ředitelství silnic a dálnic, Jan Kroupa, Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Auta se po novém obchvatu projedou v roce 2017 | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.