Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Doprava

Hejtmanství se připravuje na modré zóny. Na parkovišti u budovy E instaluje závoru

Na parkovišti za budovou E krajského úřadu dojde k regulaci parkujících aut. Je to reakce na rozšiřování modrých zón po městě, které sice na tomto parkovišti nebudou, ale již za pár týdnů zbarví ulice okolo sídla kraje.

Kuriózní čtvrteční ráno na Žďársku: Žák autoškoly byl pod vlivem drog a havarovaný vůz poškodil rozhlas

Osmá hodina ranní byla ve čtvrtek 25. dubna na silnicích Žďárska kritická. Ve Velkém Meziříčí policisté odhalili žáka autoškoly pod vlivem drog, v Rožné pak havárie auta poškodila ukotvení kabelů místního rozhlasu a optiky.

V Jihlavě jezdí už 25 let bezbariérové trolejbusy. V neděli to oslavili tematickými retrojízdami

Čtvrt století už jezdí v jihlavské MHD nízkopodlažní vozidla. V neděli si v krajském městě tento významný milník připomněli oblíbenými retrojízdami. Trolejbusy se mohli zájemci svézt dopoledne i odpoledne, program byl i v areálu dopravního podniku.

Lidé se bojí neznámého, usuzuje jihlavská radnice. Proto pořádá besedy týkající se změn v parkování

V souvislosti s rozšiřováním modrých zón pořádá vedení města veřejné besedy, kde Jihlavany s novinkou seznamuje. Dle magistrátu si tam lidé často uvědomí, že změny jsou potřeba.

Od května budou sdílená kola také ve Žďáru. Padesát klasických a deset elektrokol vyjde na milion

Ve Žďáru nad Sázavou bude od května zavedený systém sdílených jízdních kol. Na třech desítkách stanovišť bude rozmístěno padesát klasických bicyklů a deset elektrokol. Zdarma bude třicet minut jízdy denně.

Dvě velké nehody: U Štoků byla škoda tři čtvrtě milionu, na dálnici se od dodávky odpojil přívěs

Dvě dopravní nehody ve čtvrtek 18. dubna zkomplikovaly provoz na Jihlavsku a okolí. Shodou okolností při obou hrály hlavní roli auta s přívěsem. Naštěstí vše skončilo jen jedním lehkým zraněním.

Další novinka. Parkoviště K+R bude také u gymnázia ve Fibichově ulici

Součástí velkých změn, které se chystají ve Fibichově ulici, bude také parkoviště K+R před gymnáziem Ad Fontes. Krátkodobé zastavení usnadní situaci rodičům, kteří vozí své děti do školy.

ANKETA: Silničáři jsou v pohotovosti. Na Vysočině může sněžit, jízdu by měli zvážit řidiči s letní výbavou

Silnice na Vysočině mohou podle meteorologů v nejbližších dnech zejména po ránu namrzat, ve vyšších polohách kraje by mohlo sněžit. V tomto počasí by podle krajských silničářů měli zvážit jízdu především řidiči, kteří už nechali svá auta přezout...

Přestavba křižovatky na přivaděči u Jihlavy omezí i dálniční exit 112. Dělníci s pracemi začnou už v květnu

Na dálničním přivaděči v Jihlavě - Pávově bude Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) od května do října přestavovat nebezpečnou křižovatku na okružní. Bude to stát 58,3 milionu korun bez DPH. Kvůli stavbě bude částečně omezená doprava. Většinu času...

Pět minut pro mamataxi musí stačit. U škol v Jihlavě v Seifertově ulici bude parkoviště K+R

Jen do ZŠ Seifertova chodí devět set dětí, další stovka do školky naproti a ještě dvaatřicet do jeslí. Je nasnadě, že když se na toto místo sjíždí rodiče, tak je situace každé ráno značně kritická. Řešením by mělo být parkování v režimu K+R.

Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.