Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Investice z Číny by mohly pomoci modernizovat letiště v Jihlavě – Henčově

Kraj Vysočina navštívila tento týden delegace z partnerské provincie Hubei v Číně. „Během pracovní návštěvy došlo na témata, která jsou v partnerství obou regionů prioritní – probírala se zejména možná spolupráce jednotlivých firem, oblast zdravotnictví, energetiky i zemědělství,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.

Delegace složená ze zástupců vedení čínské provincie a významných podnikatelů absolvovala na Vysočině pracovní setkání se zástupci kraje, krajské hospodářské komory a podnikatelů.

„Šlo o velmi konstruktivní jednání, na kterém zástupci businessu navázali kontakt se svými čínskými protějšky a hned začali řešit možné podnikatelské aktivity,“ zhodnotil Jiří Běhounek s tím, že jedním z prvních konkrétních výstupů partnerství obou regionů je spolupráce firmy Zall Jihlavan ALL airplanes s čínskou společností Zall Aviation. Ta má velký zájem na budoucím rozvoji letiště Jihlava – Henčov.

Tisková zpráva | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky letiště, Henčov, Čína, investice, pomoc, peníze, modernizace, Kraj Vysočina, Jihlava, Jiří Běhounek, Chu-pej, Hospodářská komora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Investice z Číny by mohly pomoci modernizovat letiště v Jihlavě – Henčově | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.