Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Žďárské kino má po rekonstrukci pohodlnější sedačky. Divákům se otevře dnes večer

Ve Žďáru nad Sázavou se dnes po opravách znovu otevírá městské kino Vysočina. Díky dotaci ze Státního fondu kinematografie přistoupila radnice i k výměně sedaček v kinosále, přispívat na ně mohli také obyvatelé.

 Do akce nazvané Kinomil se zatím zapojilo 24 dárců z řad místních i firem. Jejím cílem je posílit vztah veřejnosti ke kinu, řekl dnes ČTK starosta Zdeněk Navrátil (Žďár - živé město).

„V kině bylo adoptováno 39 míst z celkových 250," řekl starosta. "Adopce" jedné sedačky stojí 1500 korun, dárci si za odměnu mohli vybrat jméno, které jimi vybrané místo ponese dva roky. Radnice pro ně připravila také systém výhod, zahrnující i slevy na deset vybraných filmů. Akce Kinomil ještě nekončí, druhé kolo začne 3. července a potrvá přibližně tři měsíce.

V kině Vysočina se začalo promítat v roce 1963, v minulých letech už město investovalo do zateplení budovy a do digitalizace jeho promítací technologie.

ČTĚTE TAKÉ: Kino ve Žďáru bude od února zavřeno kvůli opravám interiéru. Otevře se v červnu 

Kvůli rekonstrukci za 10,7 milionu korun bez daně bylo letos kino uzavřeno od února. Opravy se týkaly elektroinstalace, vzduchotechniky i sociálního zázemí. Počet míst v kinosále se snížil přibližně o třetinu, ale posezení pro diváky je teď pohodlnější. V sále lidé najdou i nové dvousedačky a boxy pro čtyři osoby. Na výměnu sedaček dostalo město dotaci 350 tisíc korun, celkově za ně zaplatilo 2,9 milionu.

Dnešní promítání začne v 19:00, v programu je loutkový film Jiřího Trnky Špalíček. Kino bude nyní v provozu asi měsíc, do poloviny srpna pak bude mít letní přestávku. Tuto pauzu vyplní venkovní promítání filmů u domu kultury.

Autoři | Foto Facebook: Kino Vysočina

Štítky kino, Vysočina, sedačky, pohodlí, rekonstrukce, adopce, Žďár nad Sázavou, Kraj Vysočina, Státní fond České republiky pro podporu a rozvoj české kinematografie, Zdeněk Navrátil, Jiří Trnka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žďárské kino má po rekonstrukci pohodlnější sedačky. Divákům se otevře dnes večer | Žďársko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.