Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nejpřívětivější úřad mají podle soutěže lidé ve Žďáru nad Sázavou. Hodnotilo se 165 obcí

Nejpřívětivější úřad v Česku mají lidé ve Žďáru nad Sázavou na Vysočině. Druhé místo v letošním ročníku republikové soutěže hodnotící vstřícnost obecních a městských úřadů obsadil Liberec, který loni vyhrál. Třetí příčka patří v akci vyhlašované ministerstvem vnitra městu Valašské Klobouky ze Zlínského kraje. Do soutěže se přihlásilo 165 obcí s rozšířenou působností. O výsledcích informovala mluvčí ministerstva Lucie Nováková.

Další ročník soutěže Přívětivý úřad vyhlásilo ministerstvo vnitra po zájmu obcí z minulého roku. Elektronický on-line dotazník byl obcím rozeslán na konci letošního února.

Základní hodnocenou kategorií v soutěži je poskytování nadstandardních služeb či běžných služeb v nadstandardní kvalitě. „Oceňujeme především snahu představitelů obecních a městských úřadů o zvyšování přívětivosti, a to i nad rámec svých povinností a obecných standardů,“ uvedl v tiskové zprávě náměstek ministra vnitra Petr Mlsna.

Soutěž je pro obce a města dobrovolná. Vloni vyhrál úřad v Liberci a město Žďár nad Sázavou obsadilo v republikovém hodnocení třetí příčku. Do dotazníkového průzkumu se před rokem zapojilo 190 obcí s rozšířenou působností. Loni se soutěž konala poprvé.

 

Autoři | Foto www.zdarskypruvodce.cz

Štítky soutěž, Žďár nad Sázavou, Ministerstvo vnitra České republiky, Liberec, Česko, Kraj Vysočina, Zlínský kraj, Valašské Klobouky, Petr Mlsna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejpřívětivější úřad mají podle soutěže lidé ve Žďáru nad Sázavou. Hodnotilo se 165 obcí | Žďársko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.