Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Žďársko dnes raději vůbec nevyjíždějte, varují policisté. Jinde v kraji problémy nejsou

Na Žďársku je dnes ráno kvůli náledí řada silnic zablokovaná a neprůjezdná. Řidiči by podle policie měli vyjíždět jen v nejnutnějších případech. Na silnicích leží souvislá vrstva ledu, blokují je stojící kamiony a za nimi osobní vozidla. „Pokud to není zcela nutné, měli by řidiči cestu na Žďársko dnes odložit,“ řekla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková. Jinde na Vysočině problémy nejsou.

„Kvůli souvislé vrstvě ledu je nesjízdná například silnice I/19 z Nového Města na Moravě na Radňovice, neprůjezdný je úsek Žďár nad Sázavou - Veselíčko. Kamion je vzpříčený u obce Budeč ve směru na Jihlavu,“ uvedla mluvčí. Podle Jana Petrů z dispečinku krajských silničářů pracuje v rámci možností na údržbě silnic na Žďársku 13 sypačů. V noci podle silničářů spadlo několik milimetrů sněhu, který roztál. Vlhký povrch nad ránem kvůli nízkým teplotám pod nulou zmrzl.

Na Vysočině bylo po ránu zataženo, vane čerstvý vítr, teploty se pohybují od nuly do minus tří stupňů Celsia. Zpočátku místy, postupně na většině území meteorologové očekávají občasné, přechodně místy i trvalejší sněžení, večer ubývání srážek a později částečně i oblačnosti.

Nejvyšší odpolední teploty dosáhnou minus jednoho až plus tří stupňů. Silný severní vítr může v nárazech ve vyšších polohách dosáhnout rychlosti až 90 kilometrů v hodině a vytvoří sněhové jazyky.

Ve čtvrtek má být na Vysočině podle předpovědi oblačno až zataženo, přes den ojediněle přeháňky, v polohách nad 500 metrů sněhové. V noci klesnou teploty na nulu až minus tři stupně, nejvyšší denní vystoupí na dva až šest stupňů. Ve vyšších polohách bude místy stále hrozit tvorba sněhových jazyků.

Autoři | Foto Lukáš Březina

Štítky okres Žďár nad Sázavou, silnice, Kraj Vysočina, Jana Petrů, Nové Město na Moravě, Radňovice, Žďár nad Sázavou, Veselíčko, Jihlava, Budeč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Žďársko dnes raději vůbec nevyjíždějte, varují policisté. Jinde v kraji problémy nejsou | Žďársko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.