Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na třebíčském mostě přes Jihlavu se chystá napojení nábřežních zdí. V provozu bude v dubnu

Práce na stavbě třebíčského mostu přes řeku Jihlavu opět pokračují. Nic se nemění na avizovaném termínu uvedení díla do předčasného provozu, který byl stanoven na přelom dubna a května. Pravděpodobně už v dubnu tedy budou moci řidiči i pěší most využívat.

„Tento týden začaly po zimní přestávce opět stavební práce na Podklášterském mostě v Třebíči. Přestože stále panuje poměrně nevhodné počasí, začaly pod mostem v korytě řeky přípravné práce pro napojení nábřežních zdí na opěry mostu. Jedná se o vybudování hrázek kolem opěr včetně vyčištění okolí a čerpání vody, úpravy kamenných záhozů a ostatní pomocné práce,“ popisuje radní Kraje Vysočina pro oblast dopravy a silničního hospodářství Jan Hyliš.

Následovat by mělo dobetonování prostoru mezi pravostrannou nábřežní zdí a opěry číslo dvě u Komenského náměstí a jejich vzájemné provázání, následně totéž u opěry číslo jedna u Žerotínova náměstí. „Tyto práce budou probíhat v korytě řeky pod úrovní mostovky. Hlavní práce na vlastním mostě  - římsy, izolace, vozovkové souvrství začnou v návaznosti na vhodné klimatické podmínky, předpoklad je přelom února a března,“ doplnil Hyliš.

Tisková zpráva | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky Jihlava, Jan Hyliš, Třebíč, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na třebíčském mostě přes Jihlavu se chystá napojení nábřežních zdí. V provozu bude v dubnu | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.