Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Festival Pelhřimov - město rekordů 2016: Téměř šedesátka rekordů a 10 tisíc diváků

V průběhu 26. festivalu Pelhřimov – město rekordů bylo do výsledkové listiny zapsáno 57 rekordů a kuriózních výkonů (největší ježek v kleci, nejrychlejší vrhač nožů, nejvyšší skok do výšky na kole, nejvíc kliků se ženou na zádech, obří svítidlo ve tvaru žárovky, nejdelší motorová pila v ČR, rozbíjení kamenů holýma rukama, první přímé vlakové spojení mezi Humpolcem a Pelhřimovem…).

Do Rekordmanské síně slávy byli uvedeni bratři Pospíšilové, legendární dvacetinásobní mistři světa v kolové.

Festival se nesl v duchu příjemného setkávání rekordmanů s návštěvníky, i lidí různých generací i těch, kteří se dlouhá léta neviděli (po 15 letech přijel do Pelhřimova francouzský rekordman Jean Francois Huette). Do expozic Muzea rekordů a kuriozit přibylo během festivalu hned několik pozoruhodných exponátů – např. anděl strážný vyřezaný motorovou pilou, miniaturní ježek v kleci, největší mamut z poutí či policejní pouta, která ve svých zubech dokázal přelomit silák René Golém Richter.

Akce, probíhající pod záštitou hejtmana Kraje Vysočina Jiřího Běhounka a starosty Pelhřimova – města rekordů Františka Kučery, byla avizována již několika předfestivalovými akcemi, navštívilo jí přibližně 10 tisíc diváků, a proběhla podle předem stanoveného harmonogramu, za účasti rekordmanů z ČR, Slovenska a Francie.  A bez jakéhokoliv zranění rekordmanů.

Tisková zpráva | Zdroj Agentura Dobrý den Pelhřimov

Štítky rekord, Pelhřimov, Česko, Ježek v kleci, Humpolec, festival, Jean Francois, Muzeum rekordů a kuriozit, Jiří Běhounek, František Kučera, Francie, řetězová pila

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Pelhřimov - město rekordů 2016: Téměř šedesátka rekordů a 10 tisíc diváků | Pelhřimovsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.